Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


26 april 2004


Verdachte mannen aangehouden


De politie heeft zondagavond bij een garage aan de Eendrachtstraat twee mannen aangehouden die ervan worden verdacht een auto te willen stelen. Rond 22.15 uur kreeg de politie een melding dat er ingebroken zou worden. De politie trof op de inrit een auto aan met daarin twee Apeldoornse mannen van 21 en 25 jaar. Onderzoek wees uit dat een toegangsdeur van de garage beschadigd was . De twee mannen ontkenden de inbraak en zeiden alleen gekeken te hebben. De politie sloot hen op in een cel voor verder onderzoek.


Taxichauffeur mishandeld


Een 20-jarige Apeldoorner heeft in de nacht van zondag op maandag een 32-jarige Apeldoornse taxichauffeur mishandeld. De dader was samen met enkele andere mannen in Hogerlandenveen in de taxi gestapt met bestemming Apeldoorn. De mannen gedroegen zich vervelend en er ontstonden problemen over de betaling. Bij het uitstappen in Apeldoorn, maandag rond 02.15 uur, schopte de verdachte enkele malen tegen de taxi en gooide de deur tegen de voet van de taxichauffeur aan. Deze liep hierdoor licht letsel op. De taxichauffeur waarschuwde de politie die de verdachte man in zijn woning aanhield. Het onderzoek gaat verder.


Dronken automobilist aangehouden


De politie heeft in de nacht van zondag op maandag op de Klarenbeekseweg in Klarenbeek een 53-jarige automobilist uit Rheden aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De automobilist kwam maandag rond 02.15 uur de politie tegemoet. Hij reed op de verkeerde weghelft en de politieauto moest hierdoor uitwijken, de berm in. De politie achtervolgde de man die slingerend over de weg reed. De man stopte uiteindelijk en wilde eerst niet meewerken aan een blaastest.Uiteindelijk bleek uit een blaastest dat hij te veel gedronken had. Hij weigerde mee te gaan voor een ademanalyse, werd erg lastig en schopte zelfs naar één van de politiemensen. Hij werd ten slotte aangehouden en naar het politiebureau in Zutphen gebracht. Hij bleek een alcoholpromillage van 1,8 te hebben. De politie nam zijn rijbewijs in, gaf hem een rijverbod en maakt proces-verbaal op.


Einde berichten



---- --