CAMPINA
http://www.campina.nl

Campina Nederland verplaatst koelcelactiviteiten Maasdam

Zaltbommel, 26 april 2004

Campina maakt vandaag het voornemen bekend om in de loop van 2004 het distributiecentrum in Maasdam te sluiten en alle koelcelactiviteiten over te brengen naar de distributiecentra in Eindhoven, Heiloo en Rotterdam. Deze distributiecentra zijn alle onderdeel van de groep Campina Nederland. Door de koelcelactiviteiten te herverdelen kunnen de totale transportkosten verder gereduceerd worden. Bovendien wordt de logistieke keten van de dagverse producten sneller, slagvaardiger en eenvoudiger. Medewerkers, groepsondernemingsraad en vakorganisaties zijn door Campina over de voorgenomen verplaatsing geïnformeerd.

In het distributiecentrum in Maasdam werken ruim 70 medewerkers. Omdat de meeste werkzaamheden naar het distributiecentrum Rotterdam worden overgebracht en de afstand tussen Rotterdam en Maasdam relatief kort is, kunnen de medewerkers intern worden herplaatst. Het Sociaal Plan 2003 van Campina BV zal op deze organisatiewijziging van toepassing zijn.

De verplaatsing van het distributiecentrum Maasdam staat los van het plan Innovatie Versproductie Nederland. Volgens dit plan wordt nu een nieuwe fabriek in Maasdam gebouwd voor de productie van zuivelspecialiteiten.

'Succesvol opereren op de zuivelmarkt vereist onder andere kostprijs-leiderschap op het gebied van supply change management oftewel de gehele keten van productie tot en met aflevering', aldus de heer drs. W.A.M. de Bruijn, algemeen directeur van de groep Campina Nederland. 'In de huidige situatie is dat niet realiseerbaar. We hebben daarom uitvoerig onderzoek gedaan naar vermindering van de logistieke kosten. Daaruit kwam naar voren dat aanzienlijke efficiencyverbetering mogelijk is door alle koelcelactiviteiten van Maasdam over te brengen naar Rotterdam, Heiloo en Eindhoven. Daarnaast zal het service niveau naar onze afnemers kunnen verbeteren', aldus de heer De Bruijn.