Ingezonden persbericht


Internetcommunties weer online

Privégegevens leden Smulweb en Vrouwzijn toch gered

BAARN - Smulweb.nl, Wereld.nl, Vrouwzijn.nl, Sportweb.nl en Reisweb.nl zijn voorbeelden van de verzameling internetsites die twee weken geleden offline gingen, nadat voor eigenaar Marketing Plaza faillissement was aangevraagd. Tot grote vreugde van duizenden bezorgde leden van de populaire communities zijn de sites vanmiddag weer online gezet door de nieuwe eigenaar De Internet Pleinen.

Volgens Henk Jansen, directeur van De Internet Pleinen te Baarn, zijn de gegevens nooit weggeweest: "Alle servers en sites draaiden nog; ze waren alleen niet via Internet bereikbaar. We zijn erg blij dat de provider SLTN zo netjes met de privégegevens van de leden is omgegaan."

Privacy

Dat de paniek onder de leden groot was, bleek uit de duizenden reacties op verschillende forums en in kranten. Zelfs het tv-programma Kassa besteedde aandacht aan de onzekerheid onder de leden van de communities. "De gegevens zijn eigenlijk nooit in gevaar geweest", zegt Jansen. "Er was erg veel belangstelling voor de sites. Wij zullen de gegevens en de privacy van de duizenden leden koesteren. De toekomst van Smulweb en Vrouwzijn is nu eindelijk veiliggesteld."

Verbeteren

De nieuwe eigenaar heeft ambitieuze plannen met de sites. Allereerst zal de techniek een grote opfrisbeurt krijgen. Al tijden klaagden gebruikers over het uitblijven van technische verbeteringen. Ook kwamen soms storingen voor. Vervolgens zal De Internet Pleinen de 250.000 recepten en meer dan 20.000 restaurantrecensies ook via haar nieuwe portal Plein.nl beschikbaar maken. Janssen: "We doen er alles aan om de toegankelijkheid te vergroten. Deze online verzameling recepten en recensies is uniek in de wereld. Daarom willen we haar voor een zo groot mogelijk publiek bereikbaar maken."

Rust en vertrouwen

"Maar voor we aan verbeteringen toe zijn, willen we eerst de rust herstellen. Vertrouwen krijgen is prioriteit nummer één", aldus de nieuwe Smulweb-eigenaar. De leden van de communities zijn erg geschrokken van het plotseling verdwijnen van de sites en daarbij hun persoonlijke gegevens. "Dat alles nu weer terug is, betekent voor velen een grote opluchting. De sites zijn nu eindelijk here to stay."

Noot voor de redactie (