NV NOM, Investerings- ontwikkelingsmaatschappij voor Noord- Nederland

Managementteam en N.V. NOM

Management Buy-Out Data B. Mailservice BV door Managementteam en N.V. NOM

26 april 2004

Het management team van Data B. Mailservice BV heeft, samen met de Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland (N.V. NOM), overeenstemming bereikt over de overname van 52% van de aandelen van Data B. Mailservice BV. Het belang van 52% is verworven van de Belgische automatiseerder Ardatis.
Data B. Mailservice BV

Data B. Mailservice BV is een onderneming gevestigd te Groningen die zich sinds eind jaren tachtig bezighoudt met het printen en couverteren van veelal intelligente en financiële poststukken. Het verzenden van digitale post behoort daarnaast tot een belangrijke activiteit. Data B. Mailservice bereikt hiermee naast de klassieke- ook de digitale brievenbus van de burger.
Klanten van Data B. Mailservice BV moeten naast universiteiten, verzekeraars en woningbouwverenigingen voor een belangrijk deel gezocht worden bij de rijks- en lokale overheden. Momenteel zijn bij Data B. Mailservice BV 53 personen in dienst.

De leiding van Data B. Mailservice BV blijft in handen van algemeen directeur Bé Klaster en het management team. Zowel de directie als het management team heeft vertrouwen in de toekomst. Gezamenlijk met N.V. NOM hebben zij een meerderheidsbelang in de onderneming, met BNG (Bank Nederlandse Gemeenten) als mede aandeelhouder.

NOM-Financiering
De N.V. NOM richt zich als investerings- en ontwikkelingsmaatschappij onder meer op het financieren van bedrijfsactiviteiten, joint ventures en management buy-outs/buy-ins. Zij heeft circa EUR 90 miljoen geïnvesteerd in ruim 120 ondernemingen die gevestigd zijn of zich gaan vestigen in Groningen, Fryslân of Drenthe.