CAMPINA
http://www.campina.nl


Zaltbommel, 26 april 2004

Campina Nederland wijzigt organisatie Foodservice

Business unit Out-of-Home en ondersteunende stafdiensten verhuizen van Best naar Woerden

Campina maakt bekend dat de onderneming voornemens is de organisatie van Campina Foodservice, onderdeel van de groep Campina Nederland, te wijzigen. Campina Foodservice bestaat thans uit de business units Out-of-Home, Consumer Cream Products en Polderland Zuivel. De organisatie-wijziging is gericht op de business unit Out-of-Home en de ondersteu-nende stafdiensten die thans gehuisvest zijn in Best. Business unit en stafdiensten zullen voor het einde van 2004 zijn overgeplaatst van de locatie Best naar Woerden, waar het groepskantoor van Campina Nederland gevestigd is. Door de activiteiten op één locatie samen te brengen, is een efficiëntere samenwerking mogelijk met Campina, Mona en Vifit op het gebied van Marketing & Sales, Research & Development en logistiek. De Business Units Consumer Cream Products en Polderland Zuivel blijven ongewijzigd onderdeel van Campina Foodservice.

Medewerkers, groepsondernemingsraad en vakorganisaties zijn door Campina over de voorgenomen verhuizing geïnformeerd.

In Best werken circa 35 medewerkers waarvan er circa 15 in de buiten-dienst werkzaam zijn en locatie-onafhankelijk opereren. Campina heeft toegezegd haar uiterste best te zullen doen om werknemers zoveel moge-lijk te herplaatsen binnen het concern. Het Sociaal Plan 2003 van Cam-pina BV zal op deze organisatiewijziging van toepassing zijn.

'De strategie van nationale en internationale ontwikkeling van Campina op de buitenhuismarkt zal ook in de toekomst een belangrijke focus blijven voor de activiteiten van Campina Foodservice', aldus drs. W.A.M. de Bruijn, directeur van de groep Campina Nederland. 'Een nauwere samenwerking van de Marketing & Sales met die van de merken Campina, Mona en Vifit, alsmede de Research & Development en logistiek voor deze consumentenmerken, zal hier zeker positief aan bijdragen', aldus de heer De Bruijn.