Socialistische Partij

Volle publieke tribune wil buslijnen behouden

Afgelopen donderdag (22 april) was er een grote opkomst op de publieke tribune bij de commissievergadering Verkeer, Vervoer en Wegen. De opkomst bestond uit boze chauffeurs en reizigers en passagiers uit vooral Haarlem, Spaarnwoude, Zantvoort en t Gooi. Rover (NS-reizigersbond) en de Fietsersbond waren aanwezig, maar ook de SP afdelingen uit de omgeving van Haarlem hadden veel mensen opgetrommeld. Om half acht werd er door een groot aantal kinderen een petitie aangeboden om de bus vanuit Zantvoort te laten bestaan.

Alleen VVD en Groen Links waren het over het grote deel eens met het huidige beleid. De VVD hield een lang betoog, maar zei eigenlijk niets. De plannen van Groen Links kreeg ook niet veel steun van het publiek. Vooral de PvdA, D'66 en SP kregen veel applaus. CDA twijfelt nog en was ook niet duidelijk in haar standpunt. Vooral de vragen aan de directeur van de scholengemeenschap in Amersfoort viel bij velen in het verkeerde keelgat.

Mienk Graatsma van de SP kreeg met de opmerking dat de gedeputeerde Mooi een schat aan informatie had gekregen de handen op elkaar. Hij had geen goed woord over voor de visie openbaar vervoer.

Eerder ging de commissie schoorvoetend akkoord dat de route van 177 moet worden aangepast en moet stoppen nabij een bejaardenhuis. "Nu rijden we in het weekeinde door een leeg industrieterrein en langs koeien. Met een aanpassing van de route worden heel veel mensen gelukkig gemaakt", gaf Mienk Graatsma een praktische handreiking aan gedeputeerde.

Vergadering wordt 29 april voorgezet. De aanvang is opnieuw 18:30 uur. XML, wat is dat?