Politie Zaanstreek-waterland


loc.: PURMEREND, SCHOOLPLEIN

Politie zoekt eigenaar tas

Het politiewijkteam Purmerend-Centrum is op zoek naar de eigenaar van een groene tas. De tas werd op 22 april gevonden in parkeergarage "Claxonate" te Purmerend. In de tas zat ondermeer een aantal studieboeken. De rechtmatige eigenaar kan zijn eigendom ophalen bij het politiebureau aan de Gedempte Singelgracht in Purmerend.

13:30 25-APR-04
loc.: ZAANDAM, GEERSBROEKSTRAAT

Politie vindt hennepplantage na melding wateroverlast

De politie heeft een hennepplantage in een woning ontmanteld. De 23-jarige bewoner werd aangehouden. De politie ging ter plaatse om hulp te verlenen aan de onderburen van de man, die last hadden van lekkage. Om deze lekkage te stoppen traden politiemensen de woning binnen en troffen een hennepplantage van 136 planten aan. De planten en andere goederen die met de teelt te maken hebben, werden vernietigd.

14:03 25-APR-04
loc.: UITDAM, UITDAMMER DORPSSTRAAT

Inbraak in kantoor

Bij een inbraak in een kantoor werden tussen zaterdag- en zondagmiddag ondermeer een laptop, een mobiele telefoon, een printer en een wereldontvanger gestolen. Men kwam binnen door een raam te verbreken.

15:01 25-APR-04
loc.: ZAANDAM, OOSTZIJDE

Flyer-plakker betrapt

De politie betrapte een 15-jarige Zaandammer terwijl hij bezig was flyers te plakken op lantaarnpalen. De jongen werd op het politiebureau verhoord en mocht daarna met een proces-verbaal op zak weer naar huis. De flyers werden in beslag genomen.

16:48 25-APR-04
loc.: ZAANDAM, BRAAKDIJK

Dronken kapiteins aangehouden

De politie heeft een 54-jarige bestuurder van een boot aangehouden. De man uit Meppel was met zijn boot tegen een woonark gebotst en bleek onder invloed van alcohol. Op het politiebureau blies hij 360 ug/l. Een passagier van de boot, een 45-jarige plaatsgenoot, bleek ook een stukje met de boot te hebben gevaren. Omdat hij eveneens onder invloed van alcohol was, werd ook hij aangehouden. De woonark liep minimale schade op.

17:33 25-APR-04
loc.: ZAANDAM, GIBRALTAR

Inbreker aangehouden

De politie heeft een 19-jarige Zaandammer aangehouden op verdenking van inbraak in een bedrijf. De politie werd gewaarschuwd door een getuige. De in burger geklede politie was er snel bij en kon de man bij het pand aanhouden. De Zaandammer had ook nog andere vermoedelijk van diefstal afkomstige goederen bij zich. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van deze spullen. De man werd in verzekering gesteld.

07:39 26-APR-04
loc.: LANDSMEER, GEHELE GEMEENTE

Controle op het water

De politie controleerde afgelopen zondag het gedrag van waterrecreanten op de Jagersplas en de wateren van Landsmeer. De hoogste snelheid op de Jagersplas bedroeg 40 kilometer per uur, terwijl 6 kilometer per uur is toegestaan. In totaal werden er negen processen-verbaal voor te snel varen opgemaakt en twee voor waterskien. De politie controleerde tussen 10.00 uur en 18.00 uur.

08:00 26-APR-04
loc.: PURMEREND, PURMERLAND
Graafmachine gestolen
Vanaf een afgesloten bedrijfsterrein is afgelopen weekend een graafmachine gestolen. Men kwam het terrein op door een hek te forceren. De graafmachine is van het merk Kubota, type KX 161-3, donkerblauw met oranje bies en een witte cabine. Op de graafmachine staat aan beide kanten met witte letters "KWS" en een bedrijfslogo in de kleur oranje. De diefstal moet met behoorlijk wat lawaai gepaard zijn gegaan. Mensen die iets gehoord of gezien hebben, worden verzocht contact op te nemen met politiewijkteam Purmer via 0900-8844.

Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-260404

22:00 24-APR-04
WORMER, SPATTERSTRAAT
Onder invloed (1)
Op de Spatterstraat in Wormer werd zaterdagavond een 69-jarige automobilist aangehouden (565 ug/l/ 1.3 ?) omdat hij dronken achter het stuur zat. Een getuige zag de auto van de man gevaarlijk slingerend over de weg rijden en waarschuwde de politie. De ademanalyse wees uit dat de man bijna tweeëneenhalf keer de alcohollimiet had overschreden. Tegen de drankrijder is proces-verbaal opgemaakt, hij kan rekenen op een boete van minimaal 480 euro.

16:30-17:15 25-APR-04
ZAANDAM, KAREL LOTSYLAAN
Bromfietser met behoorlijk grote slok op
Afgelopen weekend werden in Zaandam vijf drankrijders aangehouden. Op de Karel Lotsylaan zat zondag aan het eind van de middag een 45-jarige Zaandammer met een wel heel grote slok op, op zijn bromfiets. De bestuurder had bijna vijfeneenhalf keer zoveel drank op (1195 ug/l/ 2.7?) als toegestaan. Tegen de bromfietser is proces-verbaal opgemaakt. Tijdens de alcoholcontrole op de Karel Lotsylaan werden 35 bestuurders gecontroleerd.
Zaterdagavond werd op de Koningin Julianaweg in Zaandam ook een controle gehouden. Eén bestuurder, een 22 jarige Volendammer, verkeerde onder invloed. In totaal werden 77 blaastesten afgenomen.
In de nacht van zondag op maandag werd tijdens een rijdende alcoholcontrole in Zaandam-Zuid een tweetal drankrijders aangehouden. Een van de twee moest het rijbewijs inleveren omdat hij ruim tweeëneenhalf keer zoveel drank op had (590 ug/l/1.4? ) als is toegestaan. Tijdens de controle werden 25 blaastesten afgenomen. Op het Zijltje in Zaandam werd maandagochtend vroeg een 40 jarige man uit Amsterdam aangehouden. De man had ruim twee keer de limiet overschreden (490 ug/l/ 1.1 ?).

03:00 26-APR-04
KROMMENIE, PROV WEG Z'DAM-CASTRICUM
Onder invloed (2)
Op de Provincialeweg in Krommenie werd in de nacht van zondag op maandag een 36-jarige drankrijder uit Uitgeest aangehouden (290ug/l). De bestuurder was vier jaar geleden ook al eens aangehouden voor het rijden onder invloed. Hij kreeg een rijverbod van twee uur en een proces-verbaal. De man zal daarnaast een boete tegemoet kunnen zien voor een verlopen APK-keuring. Deze was al meer dan een half jaar niet meer geldig.

06:00
WATERLAND

Alcoholcontrole

Maandagochtend vroeg werden diverse automobilisten in Waterland gecontroleerd op het rijden onder invloed. In totaal zestien bestuurders werden aan de kant gezet voor een blaastest. Allemaal konden ze snel weer doorrijden.

24/25-APR-04
PURMEREND, BURG D KOOIMANWG/PURMERSTEENWEG

Onder invloed (2)

Afgelopen weekend werden in Purmerend vier drankrijders aangehouden. Het meest gedronken had een 24-jarige man uit Purmerend. De automobilist had de alcohollimiet maar liefst vier keer overschreden (925 ug/l/ 2.1 ?). Een getuige zag de man zondagavond om 19:30 uur met een zeer lage snelheid over de A7 rijden en meldde dit bij de politie. Niet veel later zagen agenten de man, tegen het verkeer in, over de Gedempte Where rijden. De stomdronken bestuurder parkeerde zijn voertuig en stapte uit waarop de agenten de man aanhielden. De man pleegde hierbij verzet en ook op het politiebureau bleef de man zich even later lastig gedragen. Hij probeerde zelfs om de deur van het dagverblijf eruit te trappen. Behalve veel drank had de man ook medicijnen gebruikt. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en er is een proces-verbaal opgemaakt.
Zaterdagavond werden tijdens een alcoholcontrole op de Burg D. Kooimanweg en de Westerstraat 64 blaastesten afgenomen. Eén bestuurder, een 36-jarige automobilist uit Almere, had ruim twee keer de limiet overschreden (520 ug/l /1.2 ?). Op de Purmersteenweg werd in de nacht van zaterdag op zondag een 30-jarige drankrijder uit Zaandam aangehouden. De man had bijna twee keer zoveel drank op (425 ug/l/ 1?) als toegestaan en kreeg een rijverbod van acht uur en een proces-verbaal. Ten slotte werd zondagmiddag op de Westerstraat een 26-jarige Purmerender aangehouden (290 ug/l/ 0.7 ?).

15:00-16:15 24-APR-04
MIDDENBEEMSTER, MIDDENWEG

Twee hardrijders aan de kant gezet

Op de Middenweg in de Middenbeemster (60 km per uur) werd zaterdagmiddag een snelheidscontrole gehouden. Twee bestuurders werden aan de kant gezet omdat zij te hard reden. De hoogste snelheid bedroeg 90 km per uur. De twee hardrijders ontvingen direct een boete. Voor het meten van de snelheid werd gebruik gemaakt van een lasergun.

18:00-21:15 24/25-APR-04
ASSENDELFT/WEST-KNOLLENDAM , PROVINCIALEWEG N246
Vijftig km per uur te hard
Op de Provincialeweg Purmerend-Buitenhuizen (N246) in Assendelft werd zaterdagavond op snelheid gecontroleerd. Een op de twintig bestuurders overschreed de snelheidslimiet van 80 km per uur. De hoogste snelheid bedroeg 108 km per uur. In West-Knollendam werd zondagavond een snelheidscontrole gehouden. Op de Provincialeweg Westzaan-Westgraftdijk (N246) waren nauwelijks hardrijders te vinden. Slechts vijf auto's werden op de foto gezet terwijl bijna 900 voertuigen de controle passeerden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 130 km per uur bij een toegestane snelheid van 80 km per uur.

19:00-21:00 24-APR-04
DEN ILP
Hardrijders
Tijdens een snelheidscontrole in Den Ilp werden zaterdagavond tientallen auto's op de foto gezet. Bijna één op de vijf passanten reed te hard. De hoogste snelheid bedroeg 70 km per uur.

10:00-12:00 25-APR-04
ZAANDAM, KEPPLERSTRAAT

Veel hardrijders

Op de Kepplerstraat in Zaandam hielden veel bestuurders zich zondagochtend niet aan de snelheid. Het overtredingspercentage bedroeg 18%. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 97 km per uur, bijna twee keer zo hard als toegestaan. Op de Hoofdtocht in Zaandam werd zondagmiddag ook op snelheid gecontroleerd. Bij het meten van de snelheid werd gebruik gemaakt van een lasergun. Hardrijders werden direct aan de kant gezet en op hun gevaarlijke rijgedrag aangesproken. Maar liefst 39 bestuurders werden bekeurd. Behalve snelheid (24x) betroffen de overtredingen ook het niet dragen van de gordel (11x), (niet handsfree) bellen en het niet hebben van een goede kentekenplaat.


---- --