Provincie Flevoland



Parkeerplaats aan noordzijde Hanzeweg

Deze week wordt, in opdracht van de provincie Flevoland, een begin gemaakt met de aanleg van een parkeerplaats aan de noordzijde van de Hanzeweg, tussen de rotonde nabij de Roggebotsluis en het AZC in de gemeente Dronten. Gelijktijdig hiermee start de bouw van een horecapaviljoen.

De aanleg van de parkeerplaats vindt plaats in het kader van de herinrichting van het Roggebotsluisgebied. Enkele jaren geleden is ter verbetering van de verkeersveiligheid op het kruispunt van de Hanzeweg met de Drontermeerdijk en de Vossemeerdijk een rotonde aanlegd. Ter verfraaiing van de entree van de provincie is toen een landschappelijk inrichtingsplan opgesteld.

De rotonde en een gedeelte van de Hanzeweg zijn volgens dit plan ingericht. Het plan voorzag in de landschappelijke inrichting van het gebied rondom de nieuw aan te leggen parkeerplaats, met de aanleg van grondwallen en beplanting. Onderdeel van de landschappelijke inpassing vormt de inrichting van een ecologische verbindingszone langs de dijksloot van de Drontermeerdijk. Hierbij wordt een dassentunnel geboord onder de Hanzeweg, in de oprit naar de rotonde op de dijk.

De parkeerplaats aan de zuidzijde van de Hanzeweg komt op den duur te vervallen. De snackwagens op die locatie maken plaats voor het paviljoen, dat in augustus haar deuren wil openen. De aan te leggen parkeerplaats moet medio juli gereed zijn. In het najaar zal de beplanting worden aangebracht.

De kosten van het project bedragen 180.000. Omdat het project past binnen het Europees Programma voor Flevoland, is er een EPD-subsidie beschikbaar gesteld van 63.000. De eigenaar van de snackwagens, die het nieuwe paviljoen gaat bouwen, gaat 8.000 meebetalen aan het herinrichtingsplan. De provincie betaalt de overige kosten.