26/4 persberichten Braba nt-Noord

's-Hertogenbosch 26-04-2004 - .

SNORFIETSDIEF AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch Zondagavond is een 18-jarige verdachte uit s-Hertogenbosch aangehouden op verdenking van het stelen van een snorfiets. De snorfiets was drie maanden eerder in Vught ontvreemd. De 40-jarige eigenaresse uit Vught van de snorfiets had de verdachte met de snorfiets ontdekt op de Vughterstraat in s-Hertogenbosch. Zij heeft de man aangehouden en overgedragen aan de politie. De politie ontdekte dat de man tevens in het bezit was van een zakje met enkele XTC-pillen. De man is ingesloten. DOORRIJDEN NA AANRIJDING Drunen, Helvoirt, Vlijmen Zondagavond zijn een 30-jarige en een 38-jarige man, beiden uit Vlijmen op de Konijnenbergstraat in Vlijmen aangehouden. Eerder die avond was een aanrijding op de kruising van een Beethovenlaan en de Rembrandtlaan in Drunen. Een 18-jarige jongen reed op zijn bromfiets over de Beethovenlaan in de richting van de Duinweg. Hij reed op het aangegeven fietsergedeelte en naderde de kruising met de Rembrandtlaan. Hij wilde linksaf slaan. Toen zag hij dat een bestuurde van een personenauto hem aan de achterzijde met hoge snelheid naderde. Bij het linksaf slaan raakten de automobilist en de bromfietser met elkaar in botsing. De bestuurder van de auto zag dat de bromfietser was gevallen, maar vervolgde zijn weg. De jongen had een hersenschudding, verwondingen aan zijn gelaat, armen, benen en handen. Hij is per ambulance naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis in s-Hertogenbosch gebracht. Enkele getuigen hadden het ongeval gezien en konden een kenteken opgeven

Even later meldt de 38-jarige man dat zijn auto is gestolen. Deze auto had hetzelfde kenteken dat bij het ongeval betrokken was. De politie trof de auto een kwartier later de auto brandend op de Margrietweg in Helvoirt aan. De brandweer heeft deze auto geblust. Een getuige had gezien dat een rode Volkswagen Golf met hoge snelheid bij de brandende auto wegreed. Op de Konijnenbergstraat in Vlijmen trof de politie de rode Golf aan. In de Golf vond de politie een kentekenplaat van de auto die in brand was gestoken. Ook trof de politie de 30-jarige en de 38-jarige man aan. Beiden zijn aangehouden en ingesloten; De 23-jarige man op verdenking van doorrijden na een ongeval met letsel en de 38-jarige man voor het doen van valse aangiften. De rode Golf is voor onderzoek in beslag genomen. De politie heeft de zaak in onderzoek. FIETSER GEWOND BIJ ONGEVAL Rosmalen Zondagmiddag raakte een 11-jarige jongen gewond bij een ongeval op de Molestraat in Rosmalen. De jongen reed met zijn fiets op de fietsstrook tegen de verplichte rijrichting in. Hij riep iets naar achteren, waardoor hij met zijn fiets meedraaid. Daarbij kwam de fiets op de hoofdrijbaan, waar net een 21-jarige bestuurder uit Rosmalen met zijn auto reed. De automobilist kon een ongeval niet meer voorkomen. De jongen is met onbekend letsel per ambulance naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis in s-Hertogenbosch gebracht. KETTINGBOTSING Rosmalen - Zondagmiddag reed een 47-jarige man uit Brasschaat op de A59-N59 ter hoogte van Rosmalen. Plotseling moest hij remmen. De achterliggende 31-jarige bestuurster uit Nijmegen kon nog op tijd remmen, maar de 27-jarige bestuurder uit Raamsdonkveer kon niet meer remmen, waardoor een kettingbotsing ontstond. Door de botsing raakte de 27-jarige man uit Raamsdonkveer gewond en is ter controle naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis in s-Hertogenbosch gebracht. De andere bestuurders konden hun weg zelfstandig vervolgen. WINKELDIEF AANGEHOUDEN s-Hertogenbosch Zondagavond is op het Stationsplein in s-Hertogenbosch een 31-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man werd betrapt toen hij een fles wijn uit een winkel aan de stationpassage zonder betalen mee wild nemen. Hij werd tegen gehouden door twee passanten. Zij hebben hem overgedragen aan de politie. De fles wijn werd bij het tegenhouden beschadigd. De winkeldief is ingesloten. PORTEMONNEE VERLOREN s-Hertogenbosch Maandagochtend is een 70-jarige man uit Vught zijn portemonnee verloren op de Helftheuvelpassage in s-Hertogenbosch. Hij had net geld gepind om op vakantie te gaan en zijn portemonnee bevatte daarom dan ook 4500,-- Euro en een legitimatiebewijs. De politie vraagt mensen die de portemonnee gevonden hebben, contact op te nemen. 0900-8844, lokaal tarief.

TE VEEL GEDRONKEN Vught Zondagavond is op de Haldersebaan in Vught een 39-jarige man uit Vught aangehouden voor rijden onder invloed. Uit een blaastest bleek dat de man te veel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van 1 uur en een proces-verbaal.

Vught In de nacht van zondag op maandag is een 56-jarige man uit Vught aangehouden op de Wilhelminasingel in Vught. Uit een blaastest bleek dat de man veel te veel had gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 7 uur.

Boxtel Bij een alcoholverkeerscontrole op de Keulsebaan en de Brederoweg in Boxtel hebben in totaal 10 personen een alcoholblaastest gedaan. Hiervan had 1 persoon te veel gedronken. Op de Keulsebaan is een 27-jarige man uit Eindhoven aangehouden voor rijden onder invloed. Dit bleek uit een blaastest. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur en een proces-verbaal.

FIETSER AANGEREDEN
Den Dungen Zondagmiddag is een 34-jarige mountainbiker uit Vught is omstreeks 13.50 aangereden op de Poeldonk in Den Dungen. Hij reed samen met een vriend op de Dungensebrug. Aan de overzijde stonden meerdere autos te wachten tot het verkeerslicht groen werd. Toen het licht groen werd gingen de autos de brug op. De eerste automobilist reed in een groene auto zo over de weg, dat hij de fietser raakte. De fietser viel met zijn ribben op de stalen railing van de brug. Hieraan hield hij pijnlijke plekken over. De auto reed over de fiets heen, waardoor deze zwaar beschadigde. De automobilist stopte niet bij het ongeval maar reed door. De politie heeft de zaak in onderzoek.

VERDACHTE AUTOINBRAAK AANGEHOUDEN

Reek In de nacht van zondag op maandag is een 42-jarige man uit Reek aangehouden op verdenking van auto-inbraak in een auto aan de Mgr. Suijsstraat in Reek. Een passant had de politie gewaarschuwd. Ter plaatse trof de politie de verdachte op straat aan. Hij had een kniptang en een plastic tas bij zich. Deze zijn in beslag genomen. De verdachte is aangehoudenen ingesloten. Bij een van de geparkeerde voertuigen was een ruitje ingeslagen. Uit de auto was een autoradio verdwenen. De autoradio is de volgende dag in een plastic zak op straat teruggevonden. De radio is meegenomen naar het bureau voor onderzoek.

VERKEERSZUIL OMGEREDEN DOOR BESCHONKEN BESTUURDER

Reek In de nacht van zondag op maandag is een 36-jarige man uit Schaijk aangehouden voor het doorrijden naar een ongeval met schade en het rijden onder invloed. Na een melding trof de politie een busje half op de weg staand op de Corridorweg in Reek. De auto had aan de voorzijde verse deuken. De bestuurder zat in de auto. Het bleek uit een blaastest dat de man te veel gedronken had. Toen de politie onderzoek deed waar de auto schade had opgelopen, bleek dat hij op de Mgr. Borretstraat in Reek bij een wegversmalling een schrikhek en een paal had omver gereden. De man is aangehouden en na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

BEDREIGING EN BELEDIGING BIJ VERKEERSCONTROLE

Oss In de nacht van zondag op maandag is een 42-jarige man uit Oss aangehouden voor bedreiging met geweld, bedreiging met de dood en belediging van een ambtenaar in functie. Op de Bartoklaan in Oss wilde de politie de bestuurder van een auto, die met hoge snelheid reed, controleren op alcoholgebruik. De auto reed door en stopte op de Amelsestraat in Oss. Daar stapte een man uit aan de bijrijderzijde en een vrouw aan de bestuurderszijde. De man kwam met geheven vuist op de politieauto afgelopen. Hij zei dat de politie op moest rotten waarbij hij dreigde met geweld. Toen de politie de man wilde aanhouden voor bedreigingen, probeerde hij te slaan. Na een worsteling heeft de politie de man met pepperspray geprobeerd in bedwang te krijgen. Hij kon echter weg komen. Na bemiddeling van de vrouw is de man aangehouden en ingesloten. De alcoholcontrole heeft de politie door de omstandigheden niet voortgezet.

OVERVALLEN IN DE WONING
Grave -
Een echtpaar, 63 en 66 jaar oud, is zondagmiddag omstreeks 17.00 uur overvallen in hun woning aan de Ooievaarshorst in Grave. Een man kwam via de achterdeur de woning binnen en eiste, onder dreiging van een mes, geld van de bewoners. De overvaller raakte vervolgens met de man des huizes in gevecht en vluchtte uiteindelijk zonder buit. De man raakte bij het gevecht gewond aan zijn hand. De overvaller was vermoedelijk tussen de 18 en 20 jaar oud. Hij was gekleed in een blauwe broek en droeg een bivakmuts en een masker. De politie zoekt getuigen, in het bijzonder getuigen die de man mogelijk gezien hebben. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Cuijk, via 0900-8844.

SNELHEIDSCONTROLE

Stevensbeek Op de Stevenbeekseweg in Stevensbeek heeft de politie maandagochtend een snelheidscontrole gehouden met de lasergun. Hierbij is tweemaal een bekeuring uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid is 113 km/u.