Het Nederlandse Rode Kruis

26 april 2004
Voetballen voor slachtoffers aardbeving Marokko

Eind februari maakte een zware aardbeving hele dorpen in het noordoosten van Marokko met de grond gelijk. De aardbeving kostte honderden mensen het leven. Duizenden mensen verloren het dak boven hun hoofd. Het Nederlandse Rode Kruis stuurde onmiddellijk familietenten, dekens en keukensets naar het getroffen gebied. Maar ook op langere termijn is hulp nodig. Met de opbrengst van de benefietwedstrijd in de ArenA zal het Rode Kruis een bijdrage leveren aan de wederopbouw.

Uitgelaten stemming
De voetbalwedstrijd was een initatief van de Marocprofs, profvoetballers met een Marokkaanse achtergrond die uitkomen voor verschillende clubs in het Nederlands betaald voetbal. De uitgelaten Marokkaanse fans zorgden voor een feeststemming in het stadion. Zij roerden zich met trommels, fluitjes en gezang.

Opbrengst naar giro 7447
Tijdens de wedstrijd werd ook de cd-single ´Life´ gelanceerd. Vele Marokkaanse prominenten hebben hieraan meegewerkt, onder wie Najib Amhali, Ali B en de hoofdrolspelers van Shouf Shouf Habibi. De hoofdrolspelers van deze film hadden het initiatief genomen om de cd te maken. Ook de opbrengst van de cd-single gaat naar gironummer 7447, dat het Nederlandse Rode kruis openstelde voor Marokko. Vrijwilligers van het Rode Kruis verkochten op de tribunes van de ArenA voor duizenden euro´s aan cd´s.