Gemeente Amersfoort

Aletta Jacobslaan wordt tweerichtingsverkeer

datum: 19 april 2004

In de week van 26 april 2004 starten de werkzaamheden op het kruispunt van de Aletta Jacobslaan met de Daam Fockemalaan. Het wegvak tussen de Daam Fockemalaan en de Van Schuurmanlaan wordt een tweerichtingsweg. Dit laatste deel van de Aletta Jacobslaan is nu nog een eenrichtingsweg. Afhankelijk van de weersomstandigheden nemen de werkzaamheden ongeveer vijf weken in beslag, tot 1 juni 2004.

Nu gebruiken automobilisten het laatste deel al veelvuldig als tweerichtingsweg. Met name ter hoogte van de uitrit van Onze Lieve Vrouw ter Eem (OLV) leidt dit tot onveilige situaties. De ruimte die nodig is om de weg te verbreden, wordt gevonden door het fietspad aan de zijde van OLV ter Eem op te schuiven. Ook de bestaande fietsoversteek over de Daam Fockemalaan wordt opgeschoven in de richting van de Stichtse Rotonde. Tenslotte worden de verkeerslichten op het kruispunt Aletta Jacobslaan/Daam Fockemalaan aan de nieuwe situatie aangepast.

Verkeersomleiding
De Daam Fockemalaan blijft open tijdens de werkzaamheden. Om het verkeer zo weinig mogelijk te hinderen worden de asfaltwerkzaamheden voor de deklaag op de Daam Fockemalaan 's nachts uitgevoerd. Het is nog niet duidelijk in welke nachten dit gaat plaatshebben. Dit wordt aangekondigd via de lokale media en middels borden langs de weg. Het doorgaande verkeer dat geen gebruik kan maken van de Daam Fockemalaan wordt omgeleid via de Stichtse
Rotonde/Utrechtseweg/Emmalaan/Koningin Wilhelminalaan/Barchman Wuytierslaan. Fietsers worden langs het werk geleid.

Informatievoorziening
Voor vragen over de uitvoering van het werk kunt u contact opnemen met de Servicetelefoon van de gemeente Amersfoort, telefoon 033 - 469 48 69.
Actuele informatie over stremmingen en omleidingsroutes in de stad is te vinden via 'Werk in uitvoering' op www.amersfoort.nl of in de rubriek 'De weg in de stad' in de wekelijkse Stadsberichten.