HAGER TEHALIT

Woninginstallatie nu leven lang aanpasbaar

In een handomdraai van babykamer naar studeerkamer

Consumenten die kiezen voor KISS (Komfort Installatie SySteem) kiezen voor gemak, vrijheid en nu ook voor zekerheid. KISS is een zorgeloos en permanent aanpasbare, elektrotechnische installatie. Bovendien kunnen bewoners altijd terecht bij hun KISS Garantie Dealer. Deze installateur is de expert die de functionele werking van de installatie garandeert.

Het Komfort Installatie SySteem, dat Hager Tehalit enige tijd geleden op de markt introduceerde, bestaat niet uit losse producten maar is een volledig concept voor vrijheid en flexibiliteit in woningen op het gebied van installaties. Alle bekabeling voor elektriciteit, data, telecom, huisautomatisering, cai, en zelfs glasvezel bevindt zich in een plintsysteem langs de wanden. Het totale systeem is erop gericht om woningen op elk gewenst moment vrij aanpasbaar te maken. Stopcontacten, andere aansluitingen maar ook volledig nieuwe, toekomstige toepassingen kunnen bewoners naar eigen inzicht vrij aanbrengen of verplaatsen. Ook de schakelaars zijn op elke plek op de muur aan te brengen, omdat ze draadloos werken.

Levensloopbestendig
De huidige woningmarkt vraagt om levensloopbestendige woningen die 'meegroeien' met de bewoners. Het belangrijkste aspect daarbij is de flexibiliteit om de woningen aan te passen aan de levensstijl en de daarbij behorende woonwensen van de bewoners. Met KISS kunnen bewoners keuzes maken die passen bij hun individuele situatie. Daarnaast hebben zij de vrijheid om de woning (in de toekomst) aan te passen. Startende samenwoners hebben bij het betrekken van hun woning meestal weinig geld over om de installatie naar wens in te vullen. Na enkele jaren is er vaak wel interesse voor bijvoorbeeld een comfortsysteem waarmee zij allerlei functies in huis automatisch of via een afstandsbediening kunnen regelen. In een KISS-huis liggen de aansluitingen voor zo'n comfortsysteem er al. Zelfs na vele jaren is de woning hiermee uit te breiden, zonder moeilijke verbouwingen. Zo is een babykamer zonder hakken, breken of nieuwe kabels trekken te veranderen in een tienerkamer met eigen tv-, telefoon- en computeraansluiting. Ouderen kunnen met KISS in de woning deze in een handomdraai laten voorzien van voorzieningen als intercom, videobewaking, nachtelijke vloerverlichting in slaapkamer en badkamer, communicatie met een zorginstelling, enzovoorts. Belangrijke voorwaarden om langer zelfstandig te blijven wonen.

Zekerheid
Gebruikers van het KISS-concept komen niet voor onaangename verrassingen te staan. Het concept bestaat uit producten die Hager Tehalit al jaren succesvol op de markt brengt. Met deze producten is al veel praktijkervaring opgedaan. Ook de recent geĂŻntroduceerde KISS Garantie Dealer biedt bewoners extra zekerheid. Zij krijgen van hun garantiedealer tien jaar garantie op zowel het product als de installatie. Daarmee zijn zij verzekerd van een kwalitatief hoogstaand systeem. De KGD is daarnaast voor dit product een terugkerend aanspreekpunt voor de consument. Op elk moment dat mensen iets aan hun installatie willen wijzigen of een oplossing voor een wens of probleem zoeken, kunnen ze bij hem terecht. De KGD kan de consument de zekerheid bieden van een installatie die altijd functioneel en aanpasbaar blijft. Het blijft met KISS altijd mogelijk om maatwerk te leveren.

Informatie
Meer informatie over KISS is te vinden op www.kisshome.nl. Daar is tevens meer informatie verkrijgbaar over de KISS Garantie Dealers in Nederland. Het is mogelijk om samen met de installateur een bezoek te brengen aan de KISS Expowoning. Deze demonstratiewoning met KISS-installatie laat zien welke mogelijkheden KISS biedt. Consumenten met een volledige KISS-woning komen in aanmerking voor een subsidie van Euro 250,-. De voorwaarden hiervoor zijn te vinden op www.kisshome.nl.

Hager Tehalit
Hager Tehalit is fabrikant van elektrotechnisch installatiemateriaal en is onderdeel van de Hager Group (www.hager.com). Internationaal zijn 6900 personen werkzaam bij Hager Tehalit en er wordt een jaaromzet van Euro 820 miljoen gerealiseerd. Het hoofdkantoor bevindt zich in Duitsland.

Noot voor redactie,