Politie Friesland

Politieberichten van 25/4 (13.00) t/m 26/4 (07.00)

Fryslân 26-04-2004 - Voor aanvullende informatie over de
politieberichten kunt u op werkdagen tussen 07.00 en 15.00 uur contact opnemen met bureau communicatie van politie Fryslân op het algemene nummer, 0900 - 8844.

Westergeest: getuigenoproep na vernieling
Zondag tussen 09.00 en 11.00 uur is een auto vernield aan de Flaaks Ikker. De kofferbak, het raam aan de achterkant en het dak waren bekrast. De politie komt graag in contact op het algemene nummer van politie Fryslân, telefoon 0900 8844 - met getuigen die zondag tussen 09.00 en 11.00 uur iemand of iets hebben gezien op de Flaas Ikker. De auto stond geparkeerd op de oprit naast de woning. Aangifte is gedaan door een 23-jarige inwoonster van Westergeest.

Boazum: aanrijding met letsel
Zondag omstreeks 12.10 uur reed een 29-jarige automobiliste uit Sneek de kruising op van de Froonackerdyk. Zij had stilgestaan en daarna de kruising op gereden. Ineens voelde zij een klap en draaide de auto om de as. In de berm stond een personenauto, die bestuurd werd door een 36-jarige automobilist uit Heerenveen. Deze auto kwam voor haar van rechts, dus zij had geen voorrang verleend. Bij de 36-jarige zat een zwangere 28-jarige inwoonster van Heerenveen. Deze twee zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. De vrouw klaagde over buikklachten en de man had glasverwondingen aan zijn hand.

Harlingen: rijden onder invloed
Zondag om 16.00 uur werd een 46-jarige snorfietser uit Harlingen gecontroleerd op de Koningin Wilhelminastraat. De man had gedronken. Op het bureau blies hij 670 ug/l, goed voor een rijverbod van zeven uur.

Sondel: aanrijding met letsel
Zondag om 15.50 uur reed een 31-jarige motorrijder uit Makkum over de Sondelerleane. In een bocht minderde de man vaart, maar hij reed hierbij over een steen. Hierdoor raakte hij de macht over het stuur kwijt, raakte in de berm en sloeg over de kop. De bestuurder viel hierna over de motor in een sloot. De motor viel boven op hem. Een 26-jarige medemotorrijder, eveneens woonachtig in Makkum, die achter het slachtoffer reed, sprong in het water en tilde de motor op. Hierop kon het slachtoffer het water verlaten. De man is met pijn in de rug overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Leeuwarden: twee verdachten aangehouden
Zondag omstreeks 05.00 uur vond een vechtpartij plaats op het Hagedoornplein. Hierbij zijn twee verdachten opgepakt, een 26-jarige en een 27-jarige inwoner van Leeuwarden. De 27-jarige was gewond geraakt in zijn gezicht tengevolge van een schermutseling waarbij een mes was betrokken. Onduidelijk is van wie het mes is. Ook was een vuurwapen in het spel. Dit is door de politie in de omgeving aangetroffen. Het wapen werd gevonden door een politiehond. Nog onderzocht wordt van wie het wapen is. De twee zijn overgebracht naar het bureau en zitten nog vast. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Zwaagwesteinde: rijden onder invloed
Zondag omstreeks 20.45 uur werd op de Verlengde Stationsstraat een 51-jarige inwoner van Zwaagwesteinde gecontroleerd. Hij reed op een bromfiets. Hij had gedronken en op het bureau blies hij 400 ug/l, goed voor een rijverbod van 3 uur. Afgehandeld via Kort-Om.

Leeuwarden: snelheidsovertreding en rijden onder invloed
Zondag omstreeks 20.30 uur werd op de Dammelaan geconstateerd dat een 31-jarige automobilist uit Leeuwarden 102 km per uur reed, terwijl ter plaatse 50 km per uur geldt. Ook bleek hij gedronken te hebben. Op het bureau blies hij 430 ug/l, goed voor een rijverbod van 4 uur. Proces-verbaal zal worden opgemaakt ter zake snelheidsovertreding en rijden onder invloed. Ook zijn rijbewijs is ingevorderd.

Iens: aanrijding met letsel
Zondag omstreeks 21.45 uur vond een aanrijding plaats op de Hegenserleane. Een 36-jarige inwoner van Tjalleberd en bestuurder van een vrachtauto met tankwagen, had de tankwagen losgekoppeld en geparkeerd aan de rechterzijde van de weg. De tankwagen was geladen met melk. Een 43-jarige inwoner van Wommels en bestuurder van een bestelauto was tegen deze tankwagen aangereden. Met behulp van de brandweer is de bestuurder bevrijd en per ambulance overgebracht naar het MCL zuid met vermoedelijk inwendig letsel. De toedracht van het ongeval is niet bekend.

Tzummarum: rijden onder invloed
Maandag omstreeks 00.18 uur werd op de Hegesylsterwei een 33-jarige automobilist uit Leeuwarden gecontroleerd. Hij had gedronken. Op het bureau blies hij 400 ug/l, goed voor een rijverbod van 3 uur. Afgehandeld via Kort-Om.

Heerenveen: aanrijding met letsel
Zondag omstreeks 00.20 uur reed een 26-jarige inwoner van Lopik en bestuurder van een bestelauto over de Rijksweg A7. Hij reed met een snelheid van ongeveer 120 km per uur. Ter hoogte van de afslag Heerenveen-west moest de bestuurder uitwijken voor een dier. Hierdoor raakte de auto in de middenberm en vervolgens in een slip. De auto sloeg over de kop en de bestuurder werd uit de auto geslingerd.. De auto schoot van de weg af en vloog vanuit de noordelijke berm het talud af en kwam op het dak tegen een in de berm staande boom.De bestuurder is per ambulance overgebracht naar Tjongerschans in Heerenveen.

Kootstertille: bezit drugs
Maandag omstreeks 01.50 uur werd door een vrouw uit Kootstertille gemeld dat op een parkeerplaats aan de Van Stolbergstrjitte mogelijk gedeald zou worden. Ter plaatse werd een personenauto aangetroffen met daarbij een 21-jarige inwoner van Kootstertille. Toen de politie de man fouilleerde, begon hij wat agressief te worden. Na de schermutseling werd in een tuin een beursje gevonden met daarin 29 XTC-pillen en 19 wikkels met op cocaïne gelijkende stof. De man werd aangehouden en de goederen werden in beslag genomen. Hij werd overgebracht naar het bureau voor verder onderzoek

Leeuwarden: aanhouding verdachte
Zondagmiddag liep een 20-jarige inwoner van Sneek in de Esdoornstraat. Daar kwam hij een 29-jarige inwoner van Leeuwarden tegen. Deze sloeg de Sneker in het gezicht. Een andere persoon zette een op een pistool gelijkend voorwerp tegen het hoofd van Sneker. Hierop kon de Sneker er vandoor gaan. Rond middernacht is de 29-jarige inwoner van Leeuwarden in zijn woning aangehouden. De man zit nog vast. Het slachtoffer en de verdachte kenden elkaar en hebben in het verleden problemen met elkaar gehad.

Leeuwarden: te snel, rijbewijs ingevorderd
Zondag omstreeks 19.15 uur reed op de Groningerstraatweg een 32-jarige aautomobilist uit Leeuwarden. Hij reed 150 km per uur, terwijl ter plaatse 100 km per uur is toegestaan. Hierop is het rijbewijs van de man ingevorderd.