Laurus NV

Terug naar het persberichtenoverzicht

Wijziging samenstelling Raad van Commissarissen Laurus

's-Hertogenbosch, 26 april 2004

Laurus N.V. maakt bekend dat Mr. J.M. Hessels per 14 mei 2004 op eigen verzoek terugtreedt als lid van de Raad van Commissarissen van Laurus N.V. De heer Hessels komt hiermee tegemoet aan de voorwaarde gesteld in de Corporate Governance Code (Tabaksblat), waarin het aantal commissariaten bij beursgenoteerde bedrijven aan een maximum gebonden is. De heer Hessels werd benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen in oktober 1998, herbenoemd in 2001 en zou volgens het rooster van aftreden oorspronkelijk aftreden in 2006. Van 7 maart 2002 tot het aantreden van de heer J.G. Bruijniks op 19 augustus 2002 nam hij tijdelijk het bestuur van Laurus op zich.

De Raad van Commissarissen is voornemens in de ontstane vacature te voorzien door de benoeming van de heer S. (Guus) W.W. Lubsen MBA (60), tot 2002 lid van de Raad van Bestuur van Heineken N.V. Deze voorgenomen benoeming zal worden behandeld in de op 14 mei 2004 te houden Algemene Vergadering van Aandeelhouders. Voor een uitgebreide toelichting en een curriculum vitae van de heer Lubsen verwijzen we naar de bijlage van de Agenda van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders.

Tevens maakt Laurus bekend dat de heer J-B. Hernu per 14 mei 2004 zijn rol als gedelegeerd commissaris zal beëindigen. De heer Hernu is lid van de Raad van Commissarissen sinds juli 2002 en gedelegeerd om nauw samen te werken met de voorzitter van de Raad van Bestuur van Laurus N.V. Nu Laurus in rustiger vaarwater is gekomen en de Hoofddirectie verder is versterkt, legt de heer Hernu het
gedelegeerd-commissariaatschap neer. De heer Hernu blijft aan als 'gewoon' commissaris. De Raad van Commissarissen van Laurus is voornemens de heer Hernu per 15 mei 2004 te benoemen tot vice-voorzitter van de Raad van Commissarissen. De Raad van Commissarissen heeft momenteel geen vice-voorzitter. Hiermee voldoet Laurus aan de Corporate Governance Code.