Politie Limburg-Zuid

Dode vrouw op A76, getuigen gezocht

Heerlen 26-04-2004 - Zoals eerder bericht trof de politie op donderdag 22 april 2004, omstreeks 23.00 uur, op de vluchtstrook van de autosnelweg de A76 ter hoogte van Nuth het stoffelijk overschot aan van een 40-jarige vrouw uit Heerlen. Sectie heeft inmiddels aangetoond dat de vrouw mogelijk door een misdrijf om het leven is gekomen.

Uit het tot dusverre ingestelde politieonderzoek is gebleken dat het slachtoffer op donderdag 22 april 2004, omstreeks 22.45 uur, op de Parallelweg in Heerlen vermoedelijk betrokken is geweest bij een ruzie.

Bij de politie is namelijk een melding gedaan omtrent een ruziënde man en een vrouw op de groenstrook aan Parallelweg tussen de afrit van de autoweg en de rotonde aan In de Cramer. Bij aankomst van de politie werd echter niemand meer aangetroffen. De vrouw zag hierbij kans weg te rennen in de richting van het grasveld van de Drossaartstraat.

Bij de ruzie op de Parallelweg is ook een groene vrachtauto van het merk MAN gezien. Met deze vrachtauto is later waarschijnlijk ook over de A76 (Heerlen richting Geleen) gereden langs de plek waar het stoffelijk overschot werd aangetroffen.

MAN vrachtauto

| De betreffende vrachtauto |

Tijdens de ruzie op de Parallelweg zijn meerdere autos voorbijgereden en zijn mogelijk mensen gestopt die de ruziënde man en vrouw hebben aangesproken.
De politie wil ook graag in contact komen met die mensen en met getuigen die iets kunnen vertellen omtrent de groene vrachtauto. Getuigen kunnen zich melden bij de politie Limburg Zuid 0900-8844 (lokaal tarief).

In verband met het onderzoek heeft de politie op vrijdag 23 april in een woning in Heerlen twee in België wonende mannen van 36 en 32 jaar aangehouden. Wat hun betrokkenheid is geweest, wordt nader onderzocht. Ook is de vrachtauto die mogelijk bij het misdrijf betrokken is geweest in beslag genomen.

Eerder bericht hierover.