Gemeente Sittard-Geleen

PERSBERICHT

Gemeente sluit Huursubsidie Informatiepunten

Sittard-Geleen, 26-4-2004 - Vanaf 1 mei kunnen de drie Stadswinkels de burger geen persoonlijke ondersteuning meer bieden op het gebied van individuele huursubsidie. Voor informatie over de vangnetregeling kunnen burgers wel nog terecht bij de gemeente, namelijk bij de Stadswinkel Geleen (Markt 1).

Sinds 1 juli 2002 ligt de verantwoordelijkheid voor de uitvoering van de Wet Huursubsidie bij het Ministerie van VROM. Als gevolg hiervan werden landelijk vele Huursubsidie Informatiepunten ingericht, onder andere bij gemeenten en woningcorporaties. De gemeenteraad van Sittard-Geleen heeft, vanwege bezuinigingen, in haar vergadering van december 2003 besloten de Huursubsidie Informatiepunten in de drie Stadswinkels in de gemeente te sluiten.

De burger kan wel op een aantal andere plekken terecht voor informatie. De eigen verhuurder is het meest voor de hand liggende aanspreekpunt voor burgers die een woning huren van een woningcorporatie binnen de gemeente. Particuliere huurders kunnen met algemene vragen bellen naar Postbus 51 (0800-8051) of surfen naar de website www.postbus51.nl. Daarnaast is het Ministerie van VROM 24 uur per dag bereikbaar op nummer 0800-4887782. Mailen naar huursubsidieinfo@minvrom.nl of surfen naar www.vrom.nl kan ook. Bij het Ministerie kan de status van de huursubsidieaanvraag opgevraagd worden, naast algemene informatie. Op de website is het maken van een proefberekening mogelijk.