Ingezonden persbericht


Persbericht

Amersfoort, 26 april 2004

BA-groep adviseert groothandels rond bedrijfsopvolging

NVG en Bedrijfskundig Adviesgroep gaan samenwerken

ARNHEM - Het Nederlands Verbond van de Groothandel (NVG) en Bedrijfskundig Adviesgroep BV (BA-groep) hebben deze week een samenwerkingsovereenkomst gesloten. BA-groep gaat de circa zestigduizend NVG-leden adviseren op het gebied van bedrijfsopvolging.

Jaarlijks wisselen naar schatting zo'n twintigduizend bedrijven van eigenaar. De verwachting is dat dit aantal de komende jaren fors zal stijgen. Ook de groothandelbranche, een belangrijke sector binnen de Nederlandse economie wat betreft werkgelegenheid en omzet, zal steeds vaker met het fenomeen bedrijfsoverdracht te maken krijgen. Daarom gaat de brancheorganisatie NVG samenwerken met BA-groep te Arnhem.

"Ons kantoor heeft inmiddels bijna 20 jaar ervaring in het begeleiden van ondernemers bij opvolgingsvraagstukken, zoals verkoop van bedrijven aan derden, opvolgingen binnen de familie, fusie, management buy-out en management buy-in", zegt partner drs. Hans Neef van BA-groep. "Bij het kopen en verkopen van een organisatie worden ondernemers met allerlei zaken geconfronteerd, zoals koopstrategie, onderhandelingstechnieken, waardebepalingen en integratie. Wat op papier eenvoudig lijkt, is in de praktijk een ingewikkeld en langdurig proces. Dat geldt met name voor de groothandel. Door zijn bedrijfsactiviteiten en complexe processen rond assortiment, klant en leverancier, vraagt de groothandel om een specifieke aanpak."

De groothandels zullen onder meer kennis kunnen maken met het werk van Bedrijfskundig Adviesgroep BV door presentaties en seminars die het kantoor de komende tijd zal verzorgen. Voor NVG-leden geldt een kortingsregeling. Meer informatie: www.ba-groep.nl

Noot voor de redactie (