(T.A.V.: redactie)

Titel: MediNova verkort wachtlijst voor 400.000 zorgverzekerden

MEDINOVA
Rubriek: Binnenland
Datum en tijd: 26-04-2004 09:52

MediNova en De Friesland sluiten DBC-contract voor 400.000 verzekerden

Amsterdam, 26 april 2004 - MediNova en De Friesland Zorgverzekeraar hebben een DBC-contract gesloten voor de 400.000 verzekerden (Ziekenfonds en particulier) van deze Friese verzekeraar. De DBC's die binnen de bepalingen van het contract overeengekomen zijn betreffen: hernia, arthroscopie van de knie, voorste kruisband, borstverkleining, liesbreuk, spataderen, sterilisatie bij de man en cataract.
Het contract voorziet onder andere in een zorggarantie. Deze houdt in dat een patiënt tien werkdagen na het consult behandeld dient te zijn. De Friesland garandeert hiermee dus snelle zorgverlening voor zijn aangesloten verzekerden voor de bovenvermelde DBC's.

Woordvoerder Otto Möller van De Friesland licht toe: 'Voor een aantal vaak voorkomende ingrepen bestaan wachttijden die wij langer vinden dan wenselijk. Daarom is het voor ons belangrijk om behandelingen bij MediNova als alternatief te kunnen bieden aan alle verzekerden die niet zo lang willen wachten op hun zorgverlening. Bovendien hebben wij DBC afspraken kunnen maken die zeer concurrerend zijn met de prijzen die de ziekenhuizen voor de genoemde ingrepen hanteren.'
Een bijzonder aspect van de knie-ingrepen die deel uitmaken van het DBC-contract is dat hierin de nabehandeling door de fysiotherapeut reeds is mee gecontracteerd.

De DBC systematiek biedt een beschrijving van alle activiteiten in relatie tot een patiënt met een bepaalde zorgvraag. Het feit dat er een kostprijsberekening aan gekoppeld is biedt zorgverzekeraars de mogelijkheid de behandeling in te kopen bij de beste aanbieder. DBC's dragen bij aan transparantie in de zorg en aan een beter inzicht in de geleverde zorgkwaliteit.

MediNova is het eerste netwerk van dagklinieken in Nederland. MediNova stelt de cliënt centraal en biedt deze persoonlijke aandacht en een optimale service. Ongeacht of het om verzekerde of onverzekerde zorg gaat, kan iedereen bij MediNova terecht. Zonder wachtlijsten, maar met de modernste apparatuur, een klantvriendelijke houding, een professionele uitstraling en een hoge mate van efficiency.
MediNova gaat na een recente heroriëntatie sterk en weloverwogen de toekomst in met drie centra:

- Klein Rosendael, gespecialiseerd in plastische chirurgie, algemene chi rurgie, orthopedie en radiologie

- OMC Haarlem, gespecialiseerd in oogheelkunde en refractiechirurgie
- Zestienhoven, gespecialiseerd in plastische chirurgie, algemene chirur gie, orthopedie en hand- en polschirurgie.
MediNova is lid van de Nederlandse Raad voor Particuliere Klinieken.

De Friesland Zorgverzekeraar is een in Leeuwarden gevestigde regionale zorgverzekeraar waarbij 400.000 mensen zijn aangesloten, zowel Ziekenfonds als particulier.

Voor meer informatie (