3 e persbericht van maandag 26 april 2004

Eindhoven 26-04-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Zinloos geweld

Op de Antony van Leeuwenhoeklaan is maandag tussen 12.00 en 12.30 uur een 34-jarige Eindhovenaar mishandeld. Dit gebeurde nadat het slachtoffer een automobilist afval in het park zag gooien. De Eindhovenaar wilde het kenteken van de auto opschrijven. De automobilist zag dat en sloeg de man vervolgens in zijn nek.

Eindhoven: Verdachte van diefstal aangehouden

In een bedrijf aan de Achtseweg Noord is maandag rond 17.00 uur een 42-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij wordt verdacht van het wegnemen van goederen die eigendom zijn van zijn werkgever. Bij de man werden acht zonnebrillen, twee paar sportschoenen, een DVD-speler, dertien T-shirts en een LCD-scherm aangetroffen. Deze spullen zijn in beslag genomen. De verdachte is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Eindhoven: Roodlichtcontrole

Op de Kempenbaan en de Provincialeweg is maandag tussen 18.00 en 18.45 uur een roodlichtcontrole gehouden. Er werden zes bekeuringen uitgeschreven.

Helmond: Op heterdaad betrapt bij inbraak in auto

Op de Zuid Koninginnewal is maandag rond 18.00 uur een 37-jarige Helmonder op heterdaad betrapt door de politie toen hij daar aan het inbreken was in een auto. De verdachte is aangehouden en voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Helmond: Snelheidscontrole

Op de Burgemeester van Houtlaan zijn maandag tussen 9.35 en 11.55 uur 571 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 29 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 79 km/u.

Budel: Snelheidscontrole

Op de Randweg-Oost zijn maandag tussen 11.55 en 14.30 uur 831 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 92 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid was 108 km/u, terwijl 80 hier maximaal is toegestaan.

Deurne: Zwaar gewonde man en dode vrouw aangetroffen

De politie heeft maandagmiddag rond 13.00 in een woning aan de Haspelweg een zwaar gewonde man en een dode vrouw aangetroffen. Het gaat om het echtpaar dat in de woning woont. De vrouw is 55 jaar en de man 56. De man is met ernstig letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar het gebeurde.

Oost-, West- en Middelbeers: Verdachte van stalking aangehouden

In zijn woning in Oost-, West- en Middelbeers is na een onderzoek maandagochtend een 27-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het stalken van enkele vrouwen uit zijn woonplaats. De politie heeft tot nu toe vier aangiften binnengekregen van drie vrouwen van 21 jaar en één vrouw van 22. De vrouwen werden tussen februari en april telefonisch benaderd door een hen onbekende man die allerlei onzedelijke uitspraken deed. De verdachte is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Someren: Bromfietster botst op auto

Op de Boerenkamplaan is maandag rond 18.20 uur een 16-jarige bromfietster uit Someren achter op de auto van een 20-jarige man uit Someren gebotst. Zij kon niet op tijd remmen toen de automobilist vaart minderde. Het meisje is met buikklachten overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis.