Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek



P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


26 april 2004


Onderwerp: Politieonderzoek GGNet levert 14 tips op.


In het programma Opsporing Verzocht van afgelopen avond heeft de politie naast een aantal concrete vragen voor het eerst bekend gemaakt, dat het 56-jarige slachtoffer dat afgelopen december levenloos op het terrein van GGNet in Warnsveld werd aangetroffen met een balkje blijkt te zijn neergeslagen. De uitzending leverde een veertiental tips op en wordt morgen herhaald.


Het slachtoffer, een vaste bewoner van het psychiatrisch ziekenhuis aan de Vordenseweg in Warnsveld werd op 19 december 2003 even na 22.00 uur door een personeelslid levenloos op het terrein nabij de keuken aangetroffen. Het bleek om een bewoner van paviljoen de Mate te gaan en vanavond zijn in het programma Opsporing Verzocht naast een reconstructie enkele concrete vragen aan de kijkers voorgelegd.


Tijdens de reconstructie werd bekend gemaakt dat het slachtoffer met een balkje was neergeslagen, een wetenschap die tot vanavond niet bekend gemaakt was. Tijdens het onderzoek bleek dat diverse ondervraagden op de hoogte van dit gegeven waren, reden om
het niet langer uit de publiciteit te houden. De informatie kan ook tips opleveren !


Het politieteam wil onder meer in contact komen met de eigenaar en inzittenden van een rood/buine Opel Corsa Hatchback die rond 21.30 uur over het terrein uit de richting van paviljoen De Mate richting De Brink reed.


Ook zoekt men contact met en fietser die na het vinden van het slachtoffer over een pad tussen twee paviljoens richting het pand van Boslust reed. Het gaat om een blanke man van ongeveer 1.80 m met kort en rond geknipt haar, een soort "monnikenkapsel". Ook wil de politie nog in contact komen met drie vrouwen die tussen 21.00 en 22. 00 uur in een nisje bij de receptie hebben gezeten. Kennelijk waren deze drie vrouwen op bezoek geweest en zaten mogelijk te wachten op vervoer.


Het politieteam verwacht morgen ook nog tips en onderzoekt met 16 rechercheurs dit geweldsdelict. Indien men alsnog tips heeft dan kan men contact opnemen met het Mate-team via 0900 - 8844.


Einde bericht


Nadere informatie:

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --