Nieuw-Vlaamse Alliantie


Gezamenlijke mededeling partijbestuur en Matthias Storme (26/04/04)

Matthias Storme trekt zich vanaf heden terug uit het partijbestuur. Dat zijn Storme zelf en het partijbestuur van de N-VA in onderling akkoord overeengekomen. Storme blijft partijlid en betuigt zijn steun aan de N-VA en de partijleiding. Hij ziet af van zijn lidmaatschap van het partijbestuur om te vermijden dat zijn loyauteit als lid van de partijtop nog in conflict zou treden met de uiting van zijn mening als academicus.

De N-VA herhaalt dat de partij geen probleem heeft met de veroordeling van de anti-racismewet door Matthias Storme en zijn kritiek op de gerechtelijke vervolging van politieke partijen. Maar wel dat Storme als partijbestuurslid onrechtstreeks opriep om te stemmen voor een andere partij, zonder overleg of voorafgaande kennisgeving. Storme benadrukt dat hij enkel wou reageren tegen de te verregaande beperking van onze vrijheden door de anti-racismewet en het stilzwijgen van de politiek hierover.

Zowel Storme als het partijbestuur betreuren het incident, maar beschouwen de zaak nu als gesloten. Er wacht immers een belangrijkere taak: de Vlamingen een positief alternatief bieden zodat we na 13 juni werk kunnen maken van een degelijk en betrouwbaar beleid voor alle Vlamingen en dus van meer bevoegdheden voor diezelfde Vlamingen.

Want wie wil dat er na 13 juni iets verandert, stemt op het Vlaams kartel van CD&V en N-VA.

Auteur:
Matthias Storme, Geert Bourgeois
Nieuw-Vlaamse Alliantie

Meer informatie:
Contactpersoon: Ben Weyts, woordvoerder
Telefoon: 02/219.49.30
Fax: 02/217.35.10
E-post: ben.weyts@n-va.be
Url: www.n-va.be