VU ziekenhuis

Minister Hoogervorst bezoekt VUmc Cancer Center Amsterdam

Minister Hoogervorst van Volksgezondheid Welzijn en Sport bezoekt op 26 april het VUmc Cancer Center Amsterdam. Aandacht zal met name uitgaan naar de publiek private financiering van het VUmc CCA en zorgvernieuwingideeën die het CCA introduceert en volgt.

Het VU medisch centrum Cancer Center Amsterdam beoogt door bundeling van het oncologisch onderzoek, in combinatie met een multidisciplinaire aanpak, de behandeling van kanker-patiënten te stroomlijnen en nog hoogwaardiger te maken. Het Cancer Center is gebaseerd op Amerikaans model, in die zin dat het deels gefinancierd wordt met private middelen en ingebed is in de structuur van het universitair medisch centrum.

Minister Hoogervorst zal ondermeer kennis maken met het hoogstaande onderzoek binnen het VUmc CCA, hij zal de eerste multidisciplinaire polikliniek van het CCA openen, een introductie krijgen van de VUmc CCA plannen met een Elektronisch Patiënten Dossier en nadere uitleg krijgen over het publiek private gehalte van het VUmc CCA.

Met de multidisciplinaire mammapoli van het VUmc CCA worden ook vier andere multidisciplinaire polis geopend. In een multidisciplinaire polikliniek raken alle relevante specialismen vanaf het eerste polikliniek bezoek direct betrokken bij de diagnostiek en behandeling. De patiënt wordt daarmee snel en efficiënt door het hele zorgtraject geleid.
Een initiatief waarmee het VUmc CCA aansluit bij het creëren van een steeds efficiënter en patiëntvriendelijker zorgsysteem.

Journalisten kunnen bij de opening van de multidisciplinaire polikliniek aanwezig zijn.

Een tijdschema is bijgevoegd.

Graag opgave van uw komst.

Bijlage: programma