Ingezonden persbericht

Funda wint Usability Award 2004

DE MEERN, 20040426 -- De website van Funda, www.funda.nl wint dit jaar de Usability Award, prijs voor de meest gebruiksvriendelijke website van Nederland. De Award werd dit jaar voor de vierde keer georganiseerd en is een initiatief van 2C Communciation Consultancy.


Winnaar
www.funda.nl ontsluit het Nederlandse (NVM) woningaanbod. De site, met veel content, is er volgens de jury in geslaagd om op een erg gebruiksvriendelijke manier de bezoeker gratis en op zeer veel verschillende manieren in de database van woningen te laten zoeken.

De top 5:
De volledige top 5 van de Usability Award 2004 ziet er als volgt uit:
1. www.funda.nl (Funda)
2. www.minbuza.nl (Ministerie van Buitenlandse Zaken)
3. www.airmiles.nl (Airmiles)
4. www.fi.nl (France Individuelle)
5. www.ns.nl (Nederlandse Spoorwegen)

Van de top 5 van websites is een ingekorte versie van het juryrapport te lezen op de website van de Usability Award: www.usabilityaward.nl. Op deze website zijn ook de beoordelingscriteria en andere relevante informatie over de Award terug te vinden.

Procedure
De Usability Award wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest gebruiksvriendelijke website. De websites die mee streden om de Award zijn aangemeld door Internetgebruikers. In totaal zijn er dit jaar ruim 600 websites aangemeld.

Een publieksjury, waarvoor iedereen zich kon aanmelden, bepaalde welke tien websites genomineerd werden voor de finaleronde. Vervolgens heeft een vakjury de eindbeoordeling verricht. Een van de tien genomineerde sites was de website van TPG. Doordat een TPG medewerker deel uit maakt van de vakjury, is deze website uitgesloten van deelname.

De vakjury bestond uit:
· Prof. Dr. Robert Stegwee (Universiteit Twente, CGEY)
· Edwin Feldmann (Redacteur bij Webwereld)
· Gary Hartmann (Webmanager bij TPG)
· Jeroen Bruckwilder (Oprichter usability.pagina.nl)
· Jacqueline Rousel (Webredacteur bij Overheid.nl)
· Ben Vroom (Usabiliy expert bij Ben Vroom Usability)
· Mark van Hussen (Wehkamp, winnaar 2003)
· Michel Mahieu (Webmanager bij VROM, winnaar 2003)
· Jacko van Dijk (Ambassadeur bij Drempels Weg)
· Bastiaan Klooster (Usability expert bij 2C)
· Thomas Marteijn (Usability expert bij 2C)

Initiatief
De Usability Award is een initiatief van 2C Communication Consultancy en is bedoeld om de aandacht voor gebruiksvriendelijkheid van websites te vergroten. In 2001 won de nieuwssite Nu.nl, in 2002 Postbus51.nl, en in 2003 waren er 2 winnaars: VROM.nl en Wehkamp.nl.




Ingezonden persbericht