Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting


Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting

Indoor Cycling Weekend levert 45.000 euro op voor wetenschappelijk onderzoek naar CF

26-04-2004
De Vereniging Exclusieve Sportscholen (VES), waarin enige tientallen sportscholen verspreid over heel Nederland samengaan, organiseerde in het weekend van 27 en 28 maart jl. het Nationale Indoor Cycling Event. De deelnemers van het evenement lieten zich individueel sponsoren. Ook bedrijven of onderwijsinstellingen konden op die manier meedoen. De totaalopbrengst was maar liefst 45.000 euro en ging dit jaar naar de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting. Het geld zal aangewend worden voor wetenschappelijk onderzoek naar Cystic Fibrosis.

Spinfiets
De VES bestaat uit ongeveer 80 sportscholen, die exclusiviteit en professionaliteit hoog in hun vaandel hebben staan. Indoor Cycling is binnen fietsen in groepsverband, op zogenaamde spinfietsen. Dat zijn hele snelle en lichte fietsen. Het gaat bij dit soort fietsen om uithoudingsvermogen, lenigheid en coördinatievermogen.

Het Nationale Indoor Cycling Event werd dit jaar voor de tweede keer gehouden. Het idee om dit jaar de NCFS te kiezen als goed doel is ontstaan bij VES-sportschool All Sports te Amstelveen. Wilma Mateboer, eigenaresse van deze exclusieve sportschool, leeft al heel lang mee met de activiteiten van de NCFS. Die verstandhouding is gestoeld op het idee dat bewegen goed is voor mensen die CF hebben. Daarbij gaat het verantwoord bezig zijn met bewegen liefst onder begeleiding van een fysiotherapeut. Veel sportscholen, aangesloten bij de VES, bieden deze mogelijkheid.

Het Cycling Event werd dit jaar flink gepromoot. Via Radio Noordzee FM werden commercials uitgezonden en de landelijke pers werd voorzien van persberichten. Ook verscheen een artikel in onder andere de Sp!ts. Het evenement werd mede mogelijk gemaakt door de VES, Body & Mind, Noordzee 100.7 FM, Sp!ts, reclamebureau Hemels van der Haart, les Mills, Body Bike en RPM.

Cheque
Op 2 april namen directeur van de NCFS Jacquelien Noordhoek en CF-patiënt Maarten Koeman, die zelf bij een VES-sportschool traint en tevens een rol had in de organisatie van het evenement, de cheque van 45.000 euro in ontvangst tijdens een meeting van de VES in Amstelveen. Ook op deze plaats wil de NCFS alle VES-sportscholen bedanken voor de enorme inzet.

Bezoek ook eens de website van de VES: www.ves.nl

© NCFS, Dr. A. Schweitzerweg 3, 3744 MG Baarn telefoon 035 - 64 79 257, fax 035 - 64 79 489, e-mail info@ncfs.nl