Gemeente Oosterhout

Afsluiting delen Statendamweg-zuid

Daadwerkelijke reconstructie start 3 mei

Zoals u al wel gemerkt heeft, wordt er volop gewerkt aan de Statendamweg. Op het zuidelijke gedeelte worden kabels en leidingen verlegd. Op het gedeelte tussen de Havenweg-zuid en de Bovensteweg worden nieuwe rioleringen aangelegd.

De daadwerkelijke wegwerkzaamheden op het zuidelijke deel van de Statendamweg starten vanaf 3 mei aanstaande.

Hieronder leest u wanneer welk stuk van de Statendamweg precies afgesloten is.

Afsluiting deel tussen noordelijke en zuidelijke aansluiting van Havenweg op de Statendamweg

Het deel tussen de noordelijke Havenweg en de zuidelijke Havenweg is al afgesloten en blijft gesperd tot eind mei. Zowel de noordelijke aansluiting van de Havenweg op de Statendamweg als de op- en afritten van de Bovensteweg blijven gedurende deze fase te gebruiken. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via Bovensteweg Pasteurlaan Strijenstraat en vice versa. De aansluiting van de Patrijslaan op de Statendamweg is eveneens afgesloten.

Afsluiting Statendamweg ter hoogte van Willemse Sport op 27, 28 en 29 april 2004

Op deze drie dagen worden er leidingen gelegd. De Statendamweg is dan afgesloten op het gedeelte tussen de Kanaalstraat en de Van Duivenvoordestraat. Verkeer van en naar de Kanaalstraat kan enkel plaatsvinden via de noordelijk deel van de Statendamweg: Statendamweg Havenweg Statendamweg en vice versa.

De Van Duivenvoordestraat blijft gedurende deze dagen wel bereikbaar via de Strijenstraat en het zuidelijke deel van de Statendamweg.

Afsluiting tussen zuidelijke aansluiting van Havenweg op Statendamweg en Kanaalstraat

Vanaf 3 mei wordt ook het gedeelte vanaf de zuidelijke aansluiting van de Havenweg op de Statendamweg tot aan de Kanaalstraat afgesloten voor verkeer. De Havenweg en de Elschot zijn via de noordelijke aansluiting van de Havenweg op de Statendamweg te bereiken.

De Kanaalstraat kan alleen vanaf de Strijenstraat bereikt worden via het zuidelijk deel van de Statendamweg. Hetzelfde geldt voor de Van Duivenvoordestraat.

Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Bovensteweg Pasteurlaan Strijenstraat en vice versa. Deze afsluiting duurt tot aan de bouwvakvakantie.

Volgende fase in juli

In juli wordt begonnen met de volgende fase van de reconstructie van de Statendamweg. Dan zal ook de aansluiting met de Kanaalstraat gesperd zijn. Tegen die tijd ontvangt u wederom een bewonersbrief met informatie over de voortgang en de afsluitingen van de Statendamweg-zuid.

Als u nog vragen heeft over de werkzaamheden dan kunt u contact opnemen met de heer Van Toledo. Hij houdt namens de gemeente Oosterhout toezicht op de werkzaamheden. Zijn telefoonnumer is 06 22 51 41 09. Met vragen over de verkeersomleidingen kunt u contact opnemen met de heer Kok van het cluster verkeer. Zijn telefoonnummer is 489 495. Voor actuele informatie kunt u ook kijken op onze website www.oosterhout.nl.

17/5/2004