Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf

Datum  Nijmegen, maandag 26 april 2004[pic]maandag 26 april 2004     
                                                                     
Van    Marie-José Verkade, GSM-nummer 06.53359379 / afdeling         
      Communicatie                                                   

Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen
Man aangehouden voor drugsbezit

Zondag zagen surveillerende agenten een automobilist niet handsfree bellen op het Keizer Traianusplein. Toen zij de man daarop staande hielden en bekeurden, zagen zij in de auto een hoeveelheid drugs liggen, vermoedelijk cocaïne. De man, een 24-jarige inwoner uit Leuth, werd in het kader van de Opiumwet aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt.


Drie auto's in de sloot langs A73

Zondagmiddag rond 17.30 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de A73 tussen de Van Boetbergweg en de Wijchenseweg. Bij het ongeval waren drie voertuigen betrokken die door nog onbekende oorzaak aan de rechterkant in de berm raakten en vervolgens in een sloot terechtkwamen. De bestuurders van de drie voertuigen zijn overgebracht naar ziekenhuizen in Nijmegen. Het betreft een 27-jarige Wageninger, een 25-jarige vrouw uit Loosdrecht en een 30-jarige vrouw uit Woerden. In een van de betrokken auto's zat een hond die er door de brandweer werd uitgehaald, maar bleek het ongeval niet te hebben overleefd.
De politie heeft onderzoek ingesteld naar de feitelijke toedracht van het ongeval, maar het rapport daarover is nog niet gereed.

Man aangehouden voor afpersing

Zondagmiddag is een 22-jarige Nijmegenaar aangehouden op verdenking van afpersing onder bedreiging. De man bedreigde twee jongens uit Duiven in de leeftijd van 17 en 18 jaar op de Goffertweide. De jongens waarschuwden de politie. Zij kon op basis van het opgegeven signalement de weggefietste man aanhouden.


Man aangehouden voor belediging

Zondagavond is op de Weg door Jonkerbos een 41-jarige man uit Oosterhout aangehouden voor belediging van agenten in functie. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.


District Tweestromenland
Heumen - Woninginbraak

In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een woning aan De Hosterd. Via een niet afgesloten deur is toegang verschaft tot de woning. Uit de woning werden een geldbedrag en sieraden weggenomen. De 33-jarige eigenaar deed aangifte.


District De Waarden

A2/knooppunt Deil - Verkeersongeval met letsel

Gistermiddag rond 14.00 uur is bij een verkeersongeval op de A2 een 25-jarige motorrijder uit Eethen gewond geraakt. De man reed samen met een andere motorrijder, een 39-jarige man uit Heelsum, ter hoogte van knooppunt Deil op het klaverblad. Een onopvallende surveillancewagen van het KLPD was op dat moment bezig met het controleren van motorrijders op het klaverblad. Toen de agenten de motorrijder uit Heelsum een stopteken gaven in verband met een verkeersovertreding reed de 25-jarige motorrijder achterop de surveillanceauto van het KLPD en kwam daardoor ten val. Een ambulance en traumaheli kwamen ter plaatse en de man is zwaargewond overgebracht naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. De parallelrijbaan richting Den Bosch werd afgesloten voor het verkeer bij het zuidwestelijk kwadrant. Rijkswaterstaat kwam ter plaatse om olie van het wegdek te halen. Om 16.45 uur werd de weg weer vrijgegeven.
De verkeersongevallendienst van de politie heeft onderzoek ingesteld naar de toedracht van het verkeersongeval.

Voor vragen over dit bericht kunt u terecht bij Jack Broeksteeg, gsm 06-20600786.

Culemborg - Aangehouden voor diefstal auto

Gisteravond is op de Akkerwinde een 32-jarige man uit Den Haag aangehouden op verdenking van autodiefstal. De politie trof de man in de auto aan die als gestolen bekend stond. De man is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.


Tiel - Aangehouden voor verduistering

Zondagavond is een 36-jarige man uit Tiel aangehouden op de Rivierenlandlaan op verdenking van verduistering. De man had kort daarvoor bij een benzinepomp getankt zonder te betalen. Vermoedelijk had de man al twee keer eerder getankt zonder te betalen. Een oplettende pomphouder waarschuwde de politie. Bij zijn aanhouding trof de politie bij de man een hoeveelheid harddrugs aan waarvoor proces-verbaal tegen hem wordt opgemaakt. De man is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.


Spijk - Fietster gewond

Zaterdagavond rond 19.00 uur is een 61-jarige vrouw uit Vuren gewond geraakt toen zij op de Spijksesteeg met haar fiets ten val kwam. Zij reed vanaf de Lingedijk naar beneden in de richting van de rotonde Spijksesteeg. Zij is overgebracht naar het Beatrix Ziekenhuis. De toedracht van het ongeval is nog niet duidelijk. De politie roept getuigen op zich te melden via telefoonnummer 0900-8844.

Culemborg - Woninginbraak

Zondagmorgen is ingebroken in een woning aan de Berliozstraat. Toegang tot de woning is verschaft via een vermoedelijk niet goed afgesloten deur. Uit de woning werden schoenen, een tas, computer, geldbedrag en dvd's weggenomen. De 59-jarige eigenaar deed aangifte.


Blik op veilig

Wijchen - Gordelcontrole

Zondagavond hebben motoragenten van het team Verkeershandhaving op de Schoenaker in Wijchen op het dragen van de autogordel gecontroleerd. Tussen 19.30 uur en 23.30 uur werden in totaal 10 automobilisten bekeurd omdat zij geen gordel omhadden.



Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --