Stichting Natuur en Milieu

Utrecht, 26 april 2004

Natuur en Milieu start verkiezingencampagne
Europa natuurlijk!

Met de leus Europa, natuurlijk! gaat Stichting Natuur en Milieu zich mengen in de verkiezingen voor het Europees Parlement. Europa is niet best belangrijk, maar cruciaal voor natuur en
milieu, zegt algemeen directeur Ad van den Biggelaar. Vrijwel alle belangrijke beslissingen op het gebied van natuur en milieu worden niet meer in Den Haag, maar in Brussel genomen. Dat beseffen nog maar weinig mensen. Wij willen daar met onze campagne verandering in brengen.

Natuur en Milieu vreest dat ook de milieubewuste kiezer weinig weet over Europa en mogelijk geneigd is om met de eurosceptische wind mee te waaien. Om daar tegenwicht aan te bieden gaat Natuur en Milieu deze kiezers oproepen om in elk geval te gaan stemmen. Er komt een advertentiecampagne in landelijke en milieubladen. Verder organiseert Natuur en Milieu met de Nationale Jeugdraad debatten met kandidaten voor het Europees Parlement en jongeren in vier studentensteden. Jongeren kunnen daarbij een reis naar Brussel winnen. Het Vararadioprogramma Vroege Vogels zendt vanaf 9 mei een speciale verkiezingsreeks uit in samenwerking met Natuur en Milieu.

Natuur en Milieu geeft geen stemadvies. Wel helpt zij de kiezers om een keus te maken. Van den Biggelaar: Op onze speciale website www.europanatuurlijk.nl kunnen mensen straks lezen waarom Europa zo belangrijk is voor natuur en milieu, wie de milieukandidaten zijn van de verschillende partijen en wat de verschillende partijen in hun programmas over natuur en milieu vermelden.