Ingezonden persbericht

Gemeente Haren (Gn) presenteert jaarverslag, on- line-only

HAREN, 20040422 -- Op 27 april om 12.00 uur presenteren burgemeester en wethouders in het gemeentehuis (Raadhuisplein 10, Haren) het jaarverslag over het jaar 2003. De gemeente zal het verslag als (één van de) eerste gemeente(s) in Nederland, uitsluitend via internet beschikbaar stellen. Hiermee wil het college invulling geven aan haar wens tot modernisering van het bestuur en de mogelijkheden die internet biedt benutten. Met de internetversie wordt een duidelijke kwaliteitsimpuls gegeven aan de verantwoording door het college aan de gemeenteraad. Haren is gestopt met het uitgeven van een papieren verslag.


De doorklik - mogelijkheden maakt het verslag snel en efficiënt toegankelijk. Het verslag biedt 'routes' aan die de raadsleden leiden naar bijvoorbeeld de verantwoording en analyses van het gevoerd beleid voor de verschillende doelgroepen of naar pure informatie over de door de gemeente geleverde producten en diensten. Bovendien is met deze internetversie onderliggende, gedetailleerde informatie makkelijker te raadplegen.

Het burgerjaarverslag zal wel worden opgenomen in de nieuwe gemeentegids die in de zomer verschijnt. Inwoners van Haren die niet over een internetverbinding beschikken kunnen het jaarverslag gratis inzien op de computers die in de hal van het gemeentehuis en in de bibliotheek van Haren staan. Wie het jaarverslag toch op papier wil kan vanaf de website een pdf bestand uitprinten met de complete tekst.

Het jaarverslag is van 27 april 12.00 uur beschikbaar op www.haren.nl.




Ingezonden persbericht