Ingezonden persbericht

2e concert in de Concertserie van Vrouw en Muziek i.s.m. De IJsbreker

WOMEN SOUNDING IN HOLLAND

A.S. DINSDAG, MUZIEKCENTRUM DE IJSBREKER AMSTERDAM, 20:30 UUR

Op dinsdag 27 april krijgen we een bijzonder concert van de fluitiste Eleonore Pameijer, de sopraan Irene Maessen en de pianist Roger Braun. Alledrie zijn zij zeer ervaren musici die hun sporen ruimschoots verdiend hebben. Met veel enthousiasme hebben Pameijer en Maessen het programma Vrouwenmuziek uit heden en verleden samengesteld. Zij spelen onder andere The Wondrous Milligram (1992) voor sopraan en fluit van de onlangs overleden Servische componiste Ljubica Mariæ.

Kijk voor een uitgebreid programma op www.vrouwenmuziek.nl

3e concert in deze serie: zondag 23 mei, Escher Ensemble met het programma GENISIS, Muziek van Vrouwen bestaande uit zes hedendaagse composities.

Toegangsprijzen: losse kaarten: ¤ 8,50 normaal / ¤ 6,50 korting
Kaartverkoop: kassa Muziekcentrum de IJsbreker: 020 - 693 90 93 (ma.-vr. 13.00-17.00 uur)
Nadere informatie: Stichting Vrouw en Muziek, Tel 020 694 7317, Fax 020 694 1273, www.vrouwenmuziek.nl

---

Wie weet wordt het een jaarlijkse traditie: een serie van drie concerten in De IJsbreker door drie verschillende ensembles, waarbij de nadruk ligt op muziek van vrouwen die wonen en werken in Nederland. Als het aan de Stichting Vrouw en Muziek ligt in ieder geval, want als vervolg op de serie Lekkere Stukken: nieuwe muziek van wereldvrouwen, die in het begin van 2003 in Muziekcentrum De IJsbreker heeft plaatsgevonden, organiseert stichting Vrouw en Muziek dit voorjaar Women sounding in Holland.

Het KAIDA Trio nam op dinsdag 30 maart het eerste concert voor haar rekening. Fie Schouten (basklarinet), Karina Erhard (fluit) en Nora Mulder (piano) verraste het publiek met een gevarieerd programma. Hanna Kulenty maakte in opdracht van Vrouw en Muziek een compositie voor het KAIDA Trio en bovendien stelde het trio voor deze gelegenheid een programma samen met niet alleen werken van vrouwen, maar ook van mannen.

---

(programma's onder voorbehoud)