Universiteit van Tilburg

Studium Generale en FEW presenteren:

Innovatie en overheid:
een gelukkige combinatie?

Kan de overheid innovatie op gang helpen? In deze aflevering van het jaarlijkse Economendebat op dinsdag 27 april zullen vier prominente sprekers, afkomstig uit wetenschap, bedrijfsleven en overheid hun mening geven over het innovatiebeleid. Te gast is o.a. Sweder van Wijnbergen, voormalig Secretaris-Generaal Ministerie van Economische Zaken.

Innovatie staat hoog op de internationale beleidsagenda. Maar hoe stimuleer je innovatie? De markt lijkt niet goed te werken, de Lissabondoelen (Europa moet in 2010 de meest concurrerende en dynamische kenniseconomie zijn) lijken verder weg dan ooit. De overheid moet dus iets doen. Maar wat?

Moet de overheid technostarters ondersteunen of zich juist richten op zachte innovaties, gezien de kracht van Nederland op het gebied van marketing, logistiek en design? Moet de overheid wel kiezen, als het succes van innovatie bijna per definitie zeer onzeker is? En is het wel een kwestie van geld? Zou de overheid niet veel beter iets kunnen doen aan de kloof tussen kennisinstellingen en bedrijven, waardoor hoogwaardige wetenschappelijke kennis onvoldoende toegepast wordt? Of moet de wet- en regelgeving hervormd worden met het oog op innovatie, gezien het groeiende belang van de sterk gereguleerde dienstensector in onze vergrijzende samenleving? Waarom lukte het eerder wel, en lijkt Nederland nu steeds verder achterop te raken?

Programma
Dinsdag 27 april 20.00 22.00 uur
zaal YZ 1 UvT
Toegang vrij

Voordrachten en discussie:
Sweder van Wijnbergen, hoogleraar Algemene Economie UvA, voormalig Secretaris-Generaal Ministerie van Economische Zaken Harry Hendriks, voorzitter directie Philips Nederland Luc Soete, hoogleraar Algemene Economie Universiteit Maastricht Chris Buijink, waarnemend Directeur-Generaal Innovatie Ministerie van Economische Zaken

Noot voor de pers

Studium Generale zet zich in voor een brede academische vorming op de universiteit door het organiseren van oa symposia, discussies, talkshows en theater op de UvT. De programmas zijn gratis en voor iedereen vrij toegankelijk, tenzij anders vermeld. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Studium Generale, Marsel van Hoorn, tel 013-4662266/2841

Tilburg, 7 april 2004
Laatst gewijzigd: woensdag 07 april 2004 bullet Meer zoekmogelijkheden
bullet Experts en expertise

Zie ook

Contact
E-mail: M.M.C.Hanssen