Universiteit van Amsterdam

De interessante signalen van de hersenen


Promotie Psychologie


dinsdag 27 april 10.00 uur

Er worden steeds betere apparaten ontwikkeld om de activiteit van de menselijke hersenen in beeld te brengen. De elektrische of magnetische activiteit van de hersenen kan ook buiten het hoofd gemeten worden. Aan de hand van die metingen wordt vervolgens berekend waar in de hersenen de gemeten activiteit ontstaat. Zo kunnen de functies van hersengebieden in kaart worden gebracht. Doordat er naast de interessante signalen van de hersenen ook allerlei oninteressante activiteit wordt gemeten, zijn er statistische analyses nodig om het interessante van het oninteressante deel te onderscheiden. Om zo n analyse te kunnen maken is het nodig om te weten hoeveel hersengebieden bij een bepaalde hersenactiviteit betrokken zijn. Maar dat is nu juist een vraag die met analyses van hersensignalen beantwoord moet worden. Lourens Waldorp zocht onder andere naar een optimale oplossing voor dit probleem.

L.J. Waldorp: Statistical model identification in electromagnetic source analysis. Promotor is prof. dr. P.C.M. Molenaar.

Meer informatie over de items in deze agenda kunt u krijgen bij de afdeling Persvoorlichting, tel. 020 - 525 2695, e-mail: persvoorlichting@uva.nl. Met vragen over plechtigheden Geneeskunde kunt u contact opnemen met AMC Voorlichting, tel. 020 - 566 2929.

De afdeling Persvoorlichting is op vrijdag 9 april (Goede Vrijdag) gesloten. In verband met een interne verhuizing zijn wij op woensdag 14 april en donderdag 15 april mogelijk minder goed bereikbaar.