Gemeente Renswoude



* Presentatie Fietskaart
Presentatie Fietskaart
Datum: 22/04/2004 Bron: Provincie Utrecht

Fietsend door de tijd:
Nieuwe fietskaart voor Gelders-Utrechtse Vallei gepresenteerd

Op 27 april presenteren de samenwerkende gemeenten van het Strategisch Gebiedsperspectief Vallei en de provincies Utrecht en Gelderland een fietskaart voor de Gelders-Utrechtse Vallei. Op de kaart staan alle fietsmogelijkheden aangegeven, niet alleen de fietspaden, maar ook de wegen waarop goed gefietst kan worden. De kaart heeft de titel fietsend door de tijd: op de kaart staan honderd vlaggetjes die historische, culturele of geografische bijzonderheden markeren. In een apart boekje dat bij de kaart hoort, staan de teksten bij deze wetenswaardigheden.

Aanleiding
Vorig jaar sloten zes gemeenten (Barneveld, Nijkerk, Scherpenzeel, Renswoude, Woudenberg en Leusden) en twee provincies een convenant af over de samenwerkingsvorm en bijbehorende projecten in de Vallei. Bij de rondrit die ter gelegenheid van die ondertekening werd gemaakt, vertelde Valleikenner Jaap Floor uit Woudenberg over de vele bijzondere gebeurtenissen en weetjes van het gebied. Dat vormde de aanleiding om de fietskaart van het gehele gebied te maken en daarbij een brochure met historische, culturele en geografische feiten. De archivaris van de gemeente Barneveld, Gerjan Crebolder, is daarbij behulpzaam geweest.

Presentatie
De fietskaart en bijbehorende brochure worden op dinsdag 27 april aangeboden aan de voorzitter van Stuurgroep Strategisch Gebiedsperspectief Vallei, gedeputeerde Lokker van de provincie Utrecht. Daarna zal de kaart aan colleges van B&W en gemeenteraadsleden van de zes Vallei-gemeenten aangeboden worden. De fietskaart is vanaf begin mei verkrijgbaar bij de plaatselijke VVVs.