Gemeente Amerongen


Nota vrijwilligersbeleid gemeente Amerongen
De gemeente Amerongen heeft een nota Vrijwilligerswerkbeleid in voorbereiding. In de nota wordt de situatie van het vrijwilligerswerk beschreven evenals de gemeentelijke beleidsvisie op dit terrein. Tevens worden beleidsvoornemens kenbaar gemaakt. Het college is voornemens de conceptnota op 27 april 2004 vast te stellen. Daarna zal de conceptnota ter inzage worden gelegd vanaf donderdag 29 april 2004 tot en met donderdag 27 mei 2004.

De concept nota zal ter inzage liggen in de bibliotheek en op de sector samenleving, afdeling welzijn, Hof 6 te Amerongen.

Eventuele nadere informatie kan worden verkregen bij mevrouw M.P.M. van Mens, telefoon 0343-469645, of de heer W. van den Hatert, telefoon 0343-469646.

Inspraak
Inspraak wordt verleend aan ingezetenen van de gemeente Amerongen en aan de gemeente een belanghebbende natuurlijke en rechtspersonen. Gedurende vier weken kan bij voorkeur schriftelijk op de nota worden gereageerd. U kunt uw reacties schriftelijk kenbaar maken via postbus
1, 3958 ZT Amerongen of via e-mail aan: m.v.mens@amerongen.nl.

Resultaten inspraak in het eindverslag
Ter afronding van de inspraak wordt een eindverslag opgemaakt. Het eindverslag bevat:
a. een weergave van de zienswijzen die tijdens de inspraak mondeling of schriftelijk naar voren zijn gebracht;
b. een reactie op de zienswijzen, waarbij met redenen omkleed wordt aangegeven op welke punten al dan niet tot aanpassing van het beleidsvoornemen zou kunnen worden overgegaan.
Het eindverslag wordt ter kennis gebracht aan de Gemeenteraad en staat voor de raadsvergadering van 14 juni op de agenda. Ook aan degenen die hun zienswijzen kenbaar hebben gemaakt wordt het eindverslag ter beschikking gesteld. Tevens wordt het gedurende een maand ter inzage gelegd.

Klachtenregeling
Ingezetenen en in de gemeente belanghebbende natuurlijke en rechtspersonen kunnen bij het College van burgemeester en wethouders schriftelijk een klacht indienen over de wijze waarop de inspraakprocedure wordt uitgevoerd. Deze klacht moet worden ingediend binnen vier weken na vaststelling van het eindverslag.