Ingezonden persbericht


Kick off Dance4Life: DJ Carrousel

Johan Gielen draait op balkon Stopera in Amsterdam

Amsterdam, 21 april 2004 - Dinsdag 27 april vindt de perslancering van Dance4Life plaats: een project dat zich inzet voor de oplossingen van de aidsproblematiek, met als hoogtepunt het dance-event dat 27 november plaatsvindt in het Gelredome. De perslancering aanstaande dinsdag bestaat uit een persconferentie en een DJ Carrousel tussen 15:00 en 19:00 uur aan het Stoperaplein (vlakbij het Waterlooplein), waar Johan Gielen en andere deelnemende DJ's belangenloos hun steun aan verlenen.

Perslancering en DJ Carrousel
De eerste persconferentie van Dance4Life vindt dinsdagmiddag 27 april plaats. Dit wordt gecombineerd met een open-air DJ Carrousel: een groot aantal populaire DJ's, zoals Johan Gielen, draaien tussen 15:00 en 19:00 uur ieder een set van ongeveer 13 minuten op het balkon van het muziektheater de Stopera. De DJ Carrousel wordt aan elkaar gepraat door een speaker. Ook geeft iedere DJ een statement waarin hij zijn motivatie aangeeft om mee te werken aan het Dance4Life project.

Johan Gielen is helemaal vóór het initiatief Dance4Life. Hij zegt hierover: "Als je jongeren wilt interesseren voor een bepaalde problematiek, moet je het sexy brengen, anders verlies je de aandacht. Het onderwerp aids is natuurlijk allesbehalve sexy, maar een swingende party als Dance4Life is dat zeker wel! Op deze manier maak je het onderwerp aansprekend, bespreekbaar en toegankelijk. Ik kijk er naar uit om dit project te ondersteunen door op 27 april en ook op 27 november te draaien tijdens dit indrukwekkende crosscultural evenement."

Dance4Life: het dak eraf in Nederland én Zuid-Afrika Dance4Life is een nieuw, internationaal project waarbij jonge mensen zelf het heft in handen nemen in de strijd tegen hiv en aids. Op zaterdag 27 november voorafgaand aan de Wereld Aids Dag gaan tienduizenden jongeren in Zuid-Afrika (Kaapstad, Greenpoint Stadium) en in Nederland (Arnhem, Gelredome Stadion) tegelijkertijd dansen. Non-stop, vijf uur lang, in het wit gekleed. De initiatiefnemers achter Dance4Life Dennis Karpes en Ilco van der Linde (namens de 4Life Foundation), STOP AIDS NOW!, WPF en enkele andere participanten geven 27 april toelichting op de doelstelling, strategie, partnerships, campagne, scholenactie, de acties in het land, het Tv-programma en natuurlijk op het stadionevenement in de Gelredome. De datum voor de perslancering is niet geheel toevallig gekozen: op 27 april viert heel Zuid-Afrika, het land dat het meest getroffen is door hiv en aids, de tiende verjaardag van haar jonge democratie. Voor meer informatie: www.Dance4Life.nl.

Johan Gielen FOR YOU
Johan Gielen is geboren in het Vlaamse stadje Mol op 23 februari 1968 (36 dus). Zijn DJ carriere begon in discotheek El Sombrero in Reusel. Inmiddels is hij een zeer succesvolle DJ in het trance genre. Het album 'Beauty Of Silence' was internationaal een groot succes net als de andere projecten met Svenson (Sven Maes). De bekendste is de hit 'Cruising' onder de naam Airscape. Gielen mixte ook vele nummers voor derden, waaronder Praga Khan en Scooter. In Japan heeft Johan Gielen zijn inspiratie opgedaan voor zijn succesvolle nummers. Het management van Johan Gielen wordt verzorgd door Dutch DJ Agency. Voor meer nieuws over Johan Gielen: www.johangielen.com.

Johan Gielen draait:

· Koninginnedag tussen 14:00 en 15:00 uur op het Rembrandtplein in Amsterdam, met een special guest performance van DJ Judge Jules.
· 'Liberation' in het Thialf Stadion te Heerenveen op 5 mei, tussen 17:30 en 19:00 uur.
· 'Strike One' 5 juni in de Kuip, Rotterdam.

· 'Dance Valley' 7 augustus, main-stage.

· 'Dance4Life' op 27 november in de Gelredome te Arnhem.



Ingezonden persbericht