Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Persbericht
26 april 2004
Staatssecretaris Van Geel naar Verenigde Staten

Staatssecretaris Van Geel brengt van 27 april tot en met 5 mei een werkbezoek aan de Verenigde Staten.

Van 27-30 april gaat de staatssecretaris naar New York voor de vergadering van de Commissie van Duurzame Ontwikkeling van de Verenigde Naties (CSD). De CSD ziet toe op de uitvoering van de afspraken van de top van Johannesburg over duurzame ontwikkeling. Tijdens deze politieke bijeenkomst in New York wordt gesproken over de voortgang van goede voorzieningen voor veilig drinkwater en sanitaire voorzieningen. Ook staan de problemen van sloppenwijken op de agenda. Daarnaast moeten er de komende dagen afspraken worden gemaakt over een betere samenwerking tussen de Wereldbank en de Verenigde Naties. Vervolgens reist Van Geel van 2-5 mei naar Sacramento voor een werkbezoek. Tijdens dit werkbezoek wordt uitleg gegeven over hoe Californië het probleem van luchtvervuiling aanpakt. In dat kader bezoekt hij het Californië Air Resources Board. Dit overheidsorgaan draagt zorg voor het beleid rond de luchtkwaliteit in Californië. Ook brengt Van Geel een bezoek aan het California Fuel Cell partnership. Dit is een samenwerkingsverband tussen industrie en overheden om de brandstofcelvoertuigen te promoten. Verder heeft de staatssecretaris nog gesprekken met medewerkers van het Institute of Transportation Studies en Chevron Texaco Corporation. Volgens staatssecretaris Van Geel moet het verkeer zuiniger, schoner en stiller. Tot nu toe zijn vooral diesel(vracht)auto's veroorzakers van verontreiniging van de luchtkwaliteit.

( bron: http://www.vrom.nl/pagina.html?id=17739 )
Persbericht Menu:
Ik wil mijn gegevens wijzigen, opzeggen of mijn HTML-versie omzetten naar een tekst-versie: http://www.vrom.nl/nb_PERS_wijzigen

Dit is een publicatie van: Ministerie van VROM
Centrale Directie Communicatie - Rijnstraat 8 - 2515 XP Den Haag

Ministerie van VROM
Staat voor ruimte, wonen, milieu en rijksgebouwen. Beleid maken, uitvoeren en handhaven. Nederland is klein. Denk groot.