Persberichten 27/04 ochtend

Regio 27-04-2004

Katwijk Boete voor automobilist die doorreed na aanrijding De politie schreef op maandag 26 april een boete van 245,00 uit voor een 78-jarige Nederlandse maar in Spanje verblijvende automobiliste. De vrouw reed rond 17.45 uur door rood licht bij een voetgangersoversteekplaats op de Boulevard en reed daar een 7-jarig overstekend meisje uit Rijnsburg aan. Het meisje bleef ongedeerd. De automobilist reed door. De politie trof haar op een parkeerterrein langs de Boulevard aan. Na overleg met Justitie werd aan haar een boete opgelegd.

Lisse 4de verdachte van overval aangehouden De politie heeft op dinsdag 27 april een vierde verdachte, een 24-jarige Leidenaar, aangehouden op verdenking van het plegen van een overval op een telecombedrijf op 25 maart jl. Kort na de overval waren er al drie verdachten aangehouden. Verder onderzoek leidde naar deze vierde verdachte. In de avond van 25 maart kwamen twee mannen het bedrijf gemaskerd en met een vuurwapen binnen. De personeelsleden werden opgesloten in het bedrijf waarna men ervandoor ging met een geldbedrag. Via een getuigenverklaring kon de auto waarmee de overvallers zich verplaatsten, achterhaald worden. Een 19-jarige man uit Zoetermeer, een 21-jarige en een 22-jarige Leiderdorper konden toen worden aangehouden. Twee van hen zijn personeelsleden van het overvallen bedrijf.

Leiden Politie houdt verdachte van inbraak op heterdaad aan De politie hield op dinsdag 27 april rond 05.20 uur bij een restaurant aan de Hogewoerd een 22-jarige man uit Leiden aan. De politie was getipt dat een man de Nieuwe Rijn was overgezwommen en bij het restaurant was binnengegaan. Toen de politie bij het pand arriveerde verliet de man juist de voordeur en liep recht in de handen van de agenten. Het vermoeden bestaat dat de man heeft geprobeerd de kassa te stelen. De politie stelt daar een onderzoek naar in. De verdachte is ingesloten.

Moordrecht Aanhoudingen De politie heeft op zondag 25 april vier Moordrechtenaren van 16,17,18 en 20 jaar aangehouden voor openbare dronkenschap, belediging en baldadigheid. Surveillerende agenten zagen de jongeren al schreeuwend diverse keren schoppen tegen lantaarnpalen en klikobakken in de omgeving van het Watersniphof. Bij het zien van de agenten schreeuwden enkele van hen beledigingen naar de agenten. Ondanks aanspreken op hun gedrag bleven de jongeren luidruchtig doen. De jongeren bleken onder invloed te zijn van alcohol. De politie heeft de jongeren aangehouden. Twee andere jongens van 17 en 18 jaar krijgen eveneens een proces verbaal wegens openbare dronkenschap. Zij waren tijdens het aanspreken weggerend.