EDS rapporteert resultaten eerste kwartaal

Capelle a/d/ IJssel, 27 april 2004 - EDS rapporteert voor het eerste kwartaal van 2004 een nettoverlies van $12 miljoen, of 2 dollarcent per aandeel, ten opzichte van een verlies van $1,4 miljard, of $3,00 per aandeel een jaar eerder.

De omzet in het eerste kwartaal groeide met 4% naar $5,43 miljard. Als de verkochte activiteiten van de UGS PLM Solutions buiten beschouwing worden gelaten, komt de omzet uit op $5,20 miljard, eveneens 4 procent hoger dan de vergelijkbare omzet vorig jaar.

Meer contracten
In het eerste kwartaal tekende EDS $4,0 miljard aan contracten tegen $3,0 miljard een jaar eerder, onder meer een gevolg van sterke groei in uitbreiding en verlenging van contracten bij bestaande klanten. De groei was vooral sterk bij contracten met een totale contractwaarde lager dan $250 miljoen, en met name in overheid, de financiële sector en de telecommunicatie.

Groei Business Process Outsourcing
Belangrijke groei was er ook op het gebied van wereldwijde business process outsourcing (BPO) contracten. Deze kwamen uit op $750 miljoen, 32 procent meer dan een kwartaal eerder. "Wij zijn erg tevreden met de ontwikkeling die we dit kwartaal hebben doorgemaakt", zegt CEO Mike Jordan. "Wij hebben kunnen voldoen aan onze financiële verplichtingen en doelstellingen, hebben uitstekende diensten geleverd aan onze klanten, hebben ons management team gecompleteerd en hebben onze verkoop weten op te voeren. Ofschoon er nog genoeg te doen is hebben we nu de financiële middelen, het juiste dienstenpakket en het commitment om sterk te kunnen concurreren. 2004 wordt het jaar waarin we de nieuwe strategie realiseren en verder bouwen aan EDS."

Voor het gehele bericht: http://www.eds.com/news/news_release_template.shtml?rowid=3698

Over EDS
EDS levert een breed portfolio zakelijke en technologische oplossingen om klanten wereldwijd te helpen hun prestaties te verbeteren. Tot de kerncompetenties van EDS behoren diensten op het gebied van informatietechnologie, applicaties en business processen, evenals IT-transformatiediensten. Dochteronderneming A.T. Kearney is één van de belangrijkste management adviesbureaus ter wereld. Met een jaaromzet van $21,5 miljard in 2003 staat EDS op de 87e plaats in de Fortune 500. De aandelen van EDS worden verhandeld op de beurzen van New York (NYSE: EDS) en Londen. Kijk voor meer informatie op www.eds.com of www.eds.nl .



Ingezonden persbericht