Gemeente Enschede

Verklaring van toestemming bijschrijving paspoort


Enschede, 27-04-2004

Via het Digitaal Loket van de gemeente Enschede kan vanaf heden een formulier opgevraagd en uitgeprint worden om toestemming te vragen voor het bijschrijven van kinderen tot 16 jaar in een paspoort.

Via het digitale loket kan de burger een verklaring van toestemming, voor bijschrijven van kinderen tot 16 jaar in het paspoort, invullen en uitprinten.

Als een inwoner de Nederlandse nationaliteit heeft dan kan er, ongeacht de leeftijd, een paspoort worden aangevraagd bij de gemeente waar deze persoon is ingeschreven. Een nieuw paspoort moet altijd persoonlijk worden aangevraagd. Dat wil zeggen dat kinderen ook altijd zelf aanwezig moeten zijn bij de aanvraag van hun paspoort en bij eventuele bijschrijving in paspoort van de ouders. Tot 18 jaar is er voor de afgifte van een paspoort schriftelijke toestemming nodig van beide ouders (of degene die het gezag over het kind (de kinderen) heeft). Ook voor bijschrijving van de kinderen tot 16 jaar in het paspoort is schriftelijke toestemming nodig van de ouder(s) of degene(n) die het gezag heeft. Hiervoor kan er dus nu een formulier via het digitaal loket worden opgevraagd en uitgeprint.

Het Digitaal loket werd in 2003 193.880 keer bezocht en er werd in 2003 2400 keer een afspraak gemaakt voor de aanvraag van een paspoort.

Het Digitaal Loket van de gemeente Enschede is te bereiken via www.loket.enschede.nl en via de gemeentelijke website www.enschede.nl onder Digitale Loketten.

---

Gepubliceerd op 27-04-2004 © Copyright gemeente Enschede Naar