Ingezonden persbericht


Persbericht

27 april 2004

200ste gemeente in Nederland kiest voor SPSS GBA/Statistiek

~ gemeente Bloemendaal zet SPSS GBA/Statistiek in voor geautomatiseerde statistische rapportage vanuit het GBA-systeem ~

SPSS heeft aan de 200ste gemeente in Nederland haar GBA/Statistiek oplossing geleverd waardoor meer dan de helft van de gemeenten in Nederland deze applicatie inmiddels gebruikt. De gemeente Bloemendaal zet SPSS GBA/Statistiek in voor het genereren van rapportages vanuit de gemeentelijke basisadministratie. Het aantal gemeenten dat SPSS software inzet voor data verzameling, analyses en rapportage is inmiddels zelfs gestegen tot bijna 300.

SPSS, leverancier van Predictive Analytics oplossingen, heeft zich in de afgelopen twintig jaar ontwikkeld van een leverancier van statistiek software tot een specialist op het gebied van predictive analytics oplossingen. De organisatie heeft een bijzonder sterke positie in de (semi)overheidssector en biedt overheidsinstellingen een reeks innovatieve toepassingen die specifiek aansluiten op de behoeften van de sector, waaronder SPSS GBA/Statistiek.

SPSS GBA/Statistiek is ontworpen door SPSS in samenwerking met GBA-leveranciers en is in veel gevallen zelf geïntegreerd met de programmatuur van deze leveranciers. De oplossing is een interface die het gemeentelijke GBA-systeem verbindt met een statistiekoplossing van SPSS. Met deze toepassing kunnen gemeenten eenvoudig statistische gegevens over hun inwoners verkrijgen, bijvoorbeeld per wijk, naar geslacht, leeftijdsopbouw en nationaliteit. De gemeente Bloemendaal beantwoordt met deze toepassing op een efficiënte manier aan informatieverzoeken vanuit verschillende belanghebbenden, zoals het gemeentelijk bestuur, scholen en uitkeringsinstanties.

"Analyses die voorheen anderhalf tot twee uur tijd kostten, doen we met SPSS GBA/Statistiek in twee minuten. Daarbij beschik ik dan bovendien over meer gedetailleerde informatie," aldus Jan Smeets, Applicatiebeheerder Taakgroep Publiekszaken bij gemeente Bloemendaal. "Met deze toepassing beantwoorden we in beduidend minder tijd specifieke vragen, waardoor we geld en tijd besparen."

"Wij zijn verheugd dat wij en onze leveranciers aan een bijzonder groot aantal gemeenten in Nederland de SPSS GBA/Statistiek oplossing hebben geleverd," aldus Frank Passtoors, Country Manager SPSS Benelux. "Met dit pakket bieden we de lokale overheid een betaalbare en betrouwbare oplossing voor het analyseren en presenteren van voor hen zo essentiële informatie."

(330 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over SPSS
SPSS is een wereldwijde leverancier van oplossingen voor data collectie, PredictiveMarketing en Predictive (Web) Analytics (Nasdaq:SPSS). In 2002 heeft de groep een omzet van 209 miljoen dollar gerealiseerd. De organisatie is actief in meer dan 80 landen en heeft ruim 1300 medewerkers.

SPSS is al 35 jaar actief op de markt voor analytische toepassingen en bekleedt een belangrijke positie op de markt voor data mining, text mining, web mining en data collectie, voorspellende marketing en biedt organisaties instrumenten om strategische beslissingen te nemen (datawarehousing, reporting, analyse, simulation en e-Metrics).

Met de geavanceerde en elkaar aanvullende oplossingen van SPSS kunnen organisaties al hun gestructureerde gegevens (on en off-line) en ongestructureerde gegevens integreren en analyseren om hun beslissingsprocessen en klantrelaties te optimaliseren. Meer informatie: www.spss.com

SPSS Benelux bv: Wiepke van der Wal
Tel: 0183 651 777 Fax: 0183 651 700
E-mail: wiepke@spss.com http://www.spss.nl

Contact pers: Marieke van Zuien (LEWIS Communications) Tel: 040 235 46 00 Fax: 040 235 46 01
E-mail: mariekev@lewispr.com http://www.lewispr.com


---

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com


---