Gemeente Brunssum

Laatste wijziging 28 april 2004 nieuw! klik hier: Publicaties - 28 april 2004 nieuw! Koninginnedag en Dodenherdenking 2004 nieuw! Gemeente tijdens Koninginnedag
nieuw! Unieke koetsiersroute in Brunssum nieuw! Gemeente tijdens Bevrijdingsdag
nieuw! Aanlijnen verplicht! nieuw! Raadsvergadering op 27 april 2004 nieuw! Werkzaamheden kabel-TV Brunssum Europese verkiezingen op 10 juni 2004
Regiegroep Ouderenbeleid geïnstalleerd Wonen en cultuur in Let op keurmerk Thuiszorg Gemeente presenteert nieuwe welstandseisen Hondenpoep hoort niet op straat! Gemeentelijke belastingen: betaal op Subsidie van 600.000 euro voor meer bewegen Voorzieningen voor gehandicapten in 2004 aangepast
Jeugdproblematiek: ben er zo vroeg mogelijk bij! Startschot voor Op den Tricht
Wijkatlas 2003 op internet Brunssum pakt taalachterstand bij kinderen aan
Koopzondagen 2004 Gemeente pakt overlast aan
Alles wat u wilde weten over Brunssum Brunssums project krijgt Tom Sebastiaan Gans Prijs
Evenementenkalender 2004 Laat uw stem horen via het referendum Weekmarkt Spreekuren wethouders
nieuw! Verlengen parkeerduur in de Iepenstraat U vindt veilig wonen nieuw! Verkeershinder in de wijk Rozengaard Brunssum wordt veiliger nieuw! Herinrichting kruispunt Sweelinckstraat Gemeente Brunssum gaat nieuw! Parkeerverbod Fazantlaan Spreekuur maatschappelijk werk en politie in Egge
nieuw! Gehandicaptenparkeerplaatsen Lindeplein Spreekuren wijkpost in Brunssum-Noord
Maximaal 60 kilometer op Hoogenboschweg
Gehandicaptenparkeerplaats Gregoriuslaan 30 SOCIALE ZAKEN EN ZORG: Verplaatsing parkeerverbod Schepenstraat Informatiepunt voor huursubsidie
Verkeersspreekuur Voor hulp bij welzijn, wonen en zorg: WWZ Kompas MILIEU:
nieuw! Wijziging inzameling afval
Scheiden van afval? Goed voor uw beurs!
Inleveren asbest
Papier ophalen

---

Koninginnedag en Dodenherdenking 2004

Het Comité Nationale Evenementen is klaar met de voorbereidingen van het programma van Koninginnedag en Dodenherdenking. De Oranjevereniging Treebeek en het comité Oranjefeesten Langeberg hebben ook dit jaar weer hun steentje bijgedragen om de viering van Koninginnedag tot een feestelijk geheel te maken. Zij roepen de bewoners van Brunssum op om op vrijdag 30 april de vlag uit te hangen om straten en pleinen een feestelijk tintje te geven.

Op Koninginnedag start om 10.00 uur op het Lindeplein een kindervrijmarkt voor jongeren tot 12 jaar. In de Rumpenerstraat begint op dat moment een braderie die tot 17.00 uur duurt. En 's avonds wordt in sporthal Rumpen het traditionele Oranjeconcert gehouden.

Oranjeconcert
Het Oranjeconcert begint om 19.30 uur. Optredens worden verzorgd door Jongerenkoor Jokola en Fanfare St. Barbara, met een solo-optreden van saxofonist Niels Scheijvens. Tussendoor worden de prijzen bekend gemaakt van het fietsversieren. Het Oranjeconcert wordt rechtstreeks uitgezonden door de Lokale Omroep Onderbanken.

Feest in de wijken
Ook in de wijken van Brunssum vinden op Koninginnedag tal van feestelijke activiteiten plaats. In Treebeek kunnen kinderen vanaf 10.00 uur deelnemen aan een wedstrijd fietsversieren (met optocht). Vanaf 10.30 uur is er een aubade, gevolgd door vlaghijsen, op het Engerplein. Daarna vindt er een optocht door Treebeek plaats. In Langeberg vindt ook een wedstrijd fietsversieren plaats, vanaf 10.30 uur. Na een aubade en het hijsen van de vlag (vanaf 11.00 uur) op het pleintje bij de kruising Langeberglaan/Hazenkampstraat vindt er een Oranjeoptocht plaats naar gemeenschapshuis In 't Ven. Hier kunnen kinderen meedoen aan een uitgebreid spellencircuit. Muziek is van DJ Frank Peelen.
Voor alle deelnemers aan het fietsversieren geldt: de prijsuitreiking is 's avonds in sporthal Rumpen, tijdens het Oranjeconcert.

Vuurwerk
Om 22.00 uur is er, net als alle andere jaren, groots vuurwerk in het Vijverpark. Ook dit jaar gaat het vuurwerk vergezeld van spectaculaire geluidseffecten.

Dodenherdenking
De Dodenherdenking, op dinsdag 4 mei, begint ook dit jaar weer met een gezamenlijke Internationale Kerkdienst in de St. Gregoriuskerk. Aansluitend zijn er ceremonies op de Algemene Begraafplaats en op het Brits Militair Kerkhof. Burgers die een krans of bloemen wensen te leggen op een van de kerkhoven krijgen daartoe de gelegenheid. Dit zal kort na 20.00 uur zijn op de Algemene Begraafplaats en aansluitend tijdens de ceremoniële plechtigheid op de Engelse begraafplaats. De ceremonies op de Algemene Begraafplaats en het Brits Militair Kerkhof zullen vanaf 19.45 uur worden uitgezonden via de Lokale Omroep Onderbanken op kanaal 50+ (704,25 Mhz).

---

Gemeente tijdens Koninginnedag

In verband met Koninginnedag is de gemeente op vrijdag 30 april gesloten.

---

Gemeente tijdens Bevrijdingsdag

In verband met Bevrijdingsdag is de gemeente op woensdag 5 mei gesloten.

---

Wijziging inzameling afval

In verband met Koninginnedag vindt er géén inzameling plaats van huishoudelijk en GFT-afval op vrijdag 30 april. In plaats daarvan wordt het afval opgehaald op zaterdag 1 mei.

---

Verlengen parkeerduur in de Iepenstraat

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten om de parkeerduur van de parkeerschijfzone in de Iepenstraat nabij het pand Maastrichterstraat 55 te verlengen van 30 minuten naar twee uur.

Hiermee ontstaan betere parkeermogelijkheden voor bezoekers van de aldaar gevestigde ondernemers.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente Brunssum, telefoon (045) 527 86 23 of 527 85 81.

Bezwaar
Burgers die het niet eens zijn met de beslissing van het college kunnen bezwaar maken. Dat dient te gebeuren binnen zes weken na de bekendmaking (28 april 2004). Hoe u verder bezwaar kunt maken, kunt u lezen in de folder 'Beroep en bezwaar tegen een beslissing van de overheid', die verkrijgbaar is bij de balie van het Bestuurscentrum.
---

Verkeershinder in de wijk Rozengaard

In de week van 3 mei worden in de Houserstraat, Kasteelstraat en de Negristraat (Rozengaard) kabels en leidingen gelegd. Tijdens die werkzaamheden is geen of slechts zeer beperkt verkeer mogelijk in deze straten.

De duur van de werkzaamheden bedraagt, afhankelijk van de weersomstandigheden, ongeveer een week. Overigens zijn de Houserstraat, Kasteelstraat en de Negristraat 's avonds, na de werkzaamheden, en in het weekend wél gewoon bereikbaar voor het verkeer.

---

Herinrichting kruispunt Sweelinckstraat/Schubertstraat

Vanaf maandag 3 mei is gedurende een periode van twee weken het kruispunt Sweelinckstraat/Schubertstraat voor al het verkeer afgesloten. Gedurende deze periode wordt het kruispunt opnieuw ingericht.

Het kruispunt Sweelinckstraat/Schubertstraat wordt door omwonenden als onoverzichtelijk en verkeersonveilig ervaren. Om de verkeersveiligheid te verbeteren, is besloten het kruisingsvlak te versmallen door het aanbrengen van een groenstrook met bomen. Ook wordt het kruisingsvlak verhoogd zodat een remmend effect ontstaat.

De werkzaamheden duren, afhankelijk van de weersomstandigheden, circa twee weken.

---

Parkeerverbod Fazantlaan

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Brunssum wil aan de trottoirzijde (zuidzijde) van de Fazantlaan een parkeerverbod instellen.

De Belangenvereniging Amstenraderveld heeft bij de gemeente een verzoek ingediend om het huidige parkeerbeleid in de Fazantlaan te heroverwegen. Door het instellen van een parkeerverbod aan de trottoirzijde van Fazantlaan wordt aan de gevoelens van verkeersonveiligheid van de bewoners tegemoet gekomen en is tevens de vrije doorgang voor hulpdiensten gewaarborgd.

Meer informatie over dit concept-verkeersbesluit? Neem contact op met de gemeente, telefoon (045) 527 86 23 of 527 85 80.

Inzage
Het concept-verkeersbesluit ligt voor eenieder ter inzage in de periode van 28 april tot en met 26 mei 2004 in kamer 603 van het Bestuurscentrum. In deze periode kunnen zienswijzen ten aanzien van het plan kenbaar worden gemaakt bij het college van Burgemeester en Wethouders.

---

Gehandicaptenparkeerplaatsen

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten om drie algemene gehandicaptenparkeerplaatsen in te richten op de parkeerplaats naast het bestuurscentrum in de Ir. Op den Kampstraat.

Met dit besluit komt het college tegemoet aan de behoefte aan gehandicaptenparkeerplaatsen tijdens de zaterdagmarkt op het Lindeplein. De gehandicaptenparkeerplaatsen zijn alleen op zaterdag gereserveerd voor gehandicapten, op andere dagen zijn ze vrij door iedereen te gebruiken. Wel kunnen de parkeerplaatsen ook tijdens evenementen gereserveerd worden voor gehandicapten. Overigens lag er op de Ir. Op den Kampstraat al een algemene gehandicaptenparkeerplaats. Het totale aantal komt hiermee op vier.

Bezwaar
Burgers die het niet eens zijn met de beslissing van het college kunnen bezwaar maken. Dat dient te gebeuren binnen zes weken na de bekendmaking (28 april 2004). Hoe u verder bezwaar kunt maken, kunt u lezen in de folder 'Beroep en bezwaar tegen een beslissing van de overheid', die verkrijgbaar is bij de balie van het Bestuurscentrum. Unieke koetsiersroute in Brunssum