Gemeente Oirschot

Onderzoek naar zorgwoningen Middelbeers

Op 5 april ondertekenden vijf partijen het "Startconvenant haalbaarheidsonderzoek zorgwoningen Middelbeers". De ondertekenaars van het convenant gaan onderzoeken of het haalbaar is om 12 woningen voor mensen met een beperking in Middelbeers te realiseren. De woningen zijn bestemd voor mensen die door hun lichamelijke of verstandelijke beperking ondersteuning nodig hebben. Geïnteresseerden kunnen zich nu reeds aanmelden bij Amarant en bij MEE Eindhoven en de Kempen.

Initiatief
Het initiatief voor het onderzoek is afkomstig van de heer en mevrouw Colsters. De familie Colsters wil op een eigen stukje grond bij hun woning aan de Willibrordstraat huisvesting realiseren voor hun gehandicapte zoon Bram. Daarvoor hebben zij contact gezocht met MEE Eindhoven en De Kempen en met Woningbedrijf Oirschot, om samen met hen te bezien wat de mogelijkheden zijn om niet alleen voor Bram, maar voor meerdere gehandicapten een passende woning te bouwen. Ook Amarant, een organisatie die diensten verleent aan mensen met een beperking en Thuiszorg Kempenstreek zijn vanuit het oogpunt van zorgverlening bij het project betrokken. Beide stichtingen reageerden positief; Amarant is zelf al enige tijd op zoek naar een goede zorglocatie in Middelbeers.

Startconvenant
De vijf partijen hebben op 5 april een startconvenant ondertekend. Dit convenant is het startsein voor een onderzoek naar de haalbaarheid van de zorgwoningen. In totaal willen de partijen 12 zorgwoningen realiseren, waarvan zes woningen op de grond van de familie Colsters. De andere zes woningen kunnen ingepast worden in de ontwikkeling van het Komplan Middelbeers. In het startconvenant is ook afgesproken dat als de plannen haalbaar blijken te zijn, de vijf partijen ook daadwerkelijk aan de uitvoering zullen meewerken.

Interesse?
De woningen zijn bestemd voor mensen met een beperking die ondersteuning nodig hebben. Naar verwachting is er in Middelbeers en omgeving meer dan genoeg interesse voor de woningen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij het Cliëntservice Bureau van Amarant in Tilburg, bereikbaar via telefoonnummer 013-4652222, of bij de Consulenten Wonen van MEE Eindhoven en De Kempen via telefoonnummer 040-2140404.

Dit is een persbericht van de gemeente Oirschot.