Gasunie


Persbericht

Nieuwe impulsen voor een sterke Europese gashandels hub

GtS wordt nieuwe aandeelhouder HubCo wordt EuroHub GmbH

HubCo het bedrijf dat in het gebied Bunde/Emden zijn hubdiensten aanbiedt aan de internationale gashandel - heeft een nieuwe partner gevonden. Gastransport Services (GtS), het transportdeel van de N.V. Nederlandse Gasunie en enig aandeelhouder in EuroHub B.V. te Groningen, is toegetreden tot het bedrijf. GtS zal een derde van de aandelen in bezit krijgen.

BEB Aardgas en aardolie GmbH, Ruhrgas Transport AG & Co. KG, Statoil Duitsland GmbH en WINGAS GmbH hebben de overige aandelen van het bedrijf gelijk verdeeld, d.w.z. ieder 16,6%. De naam HubCo wordt gewijzigd in EuroHub GmbH.

Als onafhankelijk bedrijf biedt EuroHub GmbH internationale gashandelaren volledig geïntegreerde hub-services in het gebied Oude Statenzijl/Bunde/Emden. De partners zijn ervan overtuigd dat de combinatie van kennis en ervaring van Gastransport Services en van de huidige hub-partners een goed uitgangspunt is voor de verdere verbetering van de hub-services die op dit moment worden aangeboden. In nauwe samenwerking met de gashandelaren en de markt zal EuroHub GmbH een pakket diensten ontwikkelen die de gashandel in dit gebied nieuwe impulsen moet geven.

EuroHub blijft gevestigd in Haan bij Düsseldorf (Duitsland) en gaat verder met het ervaren team van voorheen HubCo en met Andreas Jordan als algemeen directeur.