Politie Groningen

Persberichten dinsdag 27 april 2004

Provincie Groningen, 27-04-2004 -

Groningen: fietser gewond na verkeersongeval
Een 37-jarige vrouw uit Groningen is maandagmiddag bij een verkeersongeval op de kruising Stuurboordswal met de Beneluxweg gewond geraakt. Een 57-jarige automobiliste uit de stad verleende aan het slachtoffer, die op een fiets reed, geen voorrang. Hierdoor ontstond een aanrijding, waardoor de 37-jarige ten val kwam op de rijbaan. Vervolgens botste de vrouw tegen een andere personenauto, bestuurd door een 37-jarige Stadjer. De fietster raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: snelheidscontrole
De politie heeft maandagmiddag op de Rijksweg, de Provincialeweg N360, een snelheidscontrole gehouden. Op deze weg werden 1148 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden 84 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan. De controle duurde anderhalf uur.

Groningen: politie houdt autokraker aan
De politie heeft maandagavond in de Bloemstraat een 30-jarige man uit Groningen aangehouden voor inbraak in autos. De verdachte werd op de Bloemsingel door een 32-jarige man uit Heeg op heterdaad betrapt bij het inbreken in zijn auto. De inbreker liep vervolgens weg, waarna de 32-jarige de politie alarmeerde. Op dat moment werd de politie op de Turfsingel aangesproken door een 40-jarige vrouw uit Assen. Zij wees de verdachte aan, die kort daarvoor in de Langestraat had geprobeerd om in haar auto in te breken. Zij gaf daarnaast aan dat er schade aan haar auto was ontstaan. Hierop kon de politie de verdachte inrekenen en insluiten. Hij zal vandaag worden gehoord. Beide slachtoffers hebben inmiddels aangifte gedaan van auto-inbraak. Van de auto op de Bloemsingel bleek een ruit te zijn geforceerd. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: overval op benzinestation
Twee onbekende mannen hebben maandagavond een benzinestation op de Ketwich Verschuurlaan overvallen. Beide mannen gingen het benzinestation binnen, waarna een van de overvallers naar de kassabalie liep. De man bedreigde een personeelslid direct met een mes en nam vervolgens een onbekend geldbedrag weg. Met de buit verlieten beide overvallers het benzinestation. De verdachten reden vervolgens weg in een personenauto. Een zoekactie naar beide overvallers bleef zonder resultaat. De politie beschikt over een goed signalement van de verdachten. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: fietsendief moet straf uitzitten
De politie heeft maandagnacht een 45-jarige man uit Groningen aangehouden voor fietsendiefstal. Een politieagent zag de verdachte een slot openbreken van een fiets, waarna de dief wegreed op de fiets. Vervolgens reed de verdachte in de handen van de betreffende politieagent. De man werd ingerekend en op het politiebureau gehoord. Na het verhoor bleek dat de verdachte nog vijftien dagen gevangenisstraf moest uitzitten. De Stadjer werd vervolgens ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: hennepplantage opgerold
De politie heeft maandagochtend in een container bij een woning aan De Kring een hennepplantage opgerold. De politie beschikte over informatie dat zich bij de woning een hennepplantage zou bevinden. In de container trof de politie 153 hennepplanten aan. Alle planten en toebehoren werden door de politie in beslag genomen en in overleg met justitie vernietigd. Tevens bleek dat de eigenaar van de kwekerij, een 28-jarige man uit Groningen, stroom illegaal aftapte. De verdachte is op het politiebureau gehoord. De politie maakt proces-verbaal op. Regioberichten volgen later