Ingezonden persbericht


eBay Nederland vereenvoudigt betalingsstructuur
en verlaagt prijzen

Amsterdam, 27 april 2004 - eBay Nederland voert de komende weken een aantal veranderingen door, die het kopen en verkopen voor bestaande en nieuwe gebruikers op www.eBay.nl nog makkelijker, aantrekkelijker en goedkoper maakt.

Met ingang van vandaag worden de prijzen verlaagd en de prijsstructuur aanzienlijk vereenvoudigd. Het plaatsen van een object op eBay.nl kost vanaf heden EUR 0,10. Dit bedrag geldt voor elk object, ongeacht de prijs. Tot op heden werden de plaatsingskosten berekend volgens een 5-staps gestaffeld tarief, gebaseerd op de hoogte van de startprijs van het object, variërend van EUR0,10 tot EUR1,50.

Indien het artikel succesvol wordt verkocht, berekent eBay de verkoper vanaf heden een vaste verkoopcommissie van 4% van de verkoopprijs tot een maximum van EUR 5,-. Voorheen was dit tevens een staffeltarief met een maximum van 5%. Dit betekent dat een consument vanaf heden voor het succesvol verkopen van een artikel via eBay.nl nooit meer kwijt is dan EUR 5,10.

"Door de recente opsplitsing van de Benelux organisatie, en in lijn daarmee de uitbreiding van het Nederlandse eBay (management) team, zijn we in staat ons volledig te richten op het verder ontwikkelen en uitbreiden van de Nederlandse eBay site, afgestemd op de wensen en behoeften van zowel beginnende als ervaren gebruikers in de Nederlandse markt. De vandaag aangekondigde wijzigingen zijn dan ook een eerste stap in een traject van verbeteringen met tot doel de site waar mogelijk nog simpeler, makkelijker en toegankelijker te maken", aldus Oscar Diele, Head of Marketing eBay Nederland.

Om het nieuwe gebruikers aantrekkelijker te maken objecten aan te bieden op de Nederlandse eBay-site, krijgen nieuwe verkopers in de periode van 1 mei tot en met 15 juni de mogelijkheid om de eerste 3 objecten gratis op de site te zetten.

eBay Nederland gaat er vanuit met deze aanpassingen nieuwe en bestaande gebruikers beter van dienst te zijn en zo de groei van het eBay-platform in Nederland verder te versnellen.

Over eBay®
Met 105 miljoen leden is eBay wereldleider in online handel. eBay stelt de gemeenschap van gebruikers, zowel particulieren als professionals, in staat om praktisch alles te verhandelen. Onlangs werden de resultaten van het eerste kwartaal aangekondigd, die wederom gekenmerkt werden door een aanzienlijke groei. Sinds haar oprichting in 1995 is eBay winstgevend. eBay Nederland is gevestigd in Amsterdam en telt momenteel 25 medewerkers. Kijk voor meer informatie op: .



Ingezonden persbericht