Gemeente Haarlem


26 april 2004


Gemeente Haarlem, college van burgemeester en wethouders

Persuitnodiging


In het kader van de Taken- en doelmatigheidsdiscussie is binnen de gemeente Haarlem een aantal beleidsterreinen onderzocht op de mogelijkheid om besparingen te realiseren door vermindering van taken of het verbeteren van de doelmatigheid.

Het werk is uitgevoerd door verschillende ambtelijke werkgroepen en vastgelegd in rapporten. Deze rapporten met voorstellen worden op 27 april door de Stuurgroep Taken- en doelmatigheidsdiscussie aangeboden aan de raad en het college.

De rapporten hebben de status van inventarisatie en geven aan welke besparingen technisch mogelijk zijn. Dit alles in het kader van de bezuinigingen die de gemeente de komende jaren moet doorvoeren: 8,5 miljoen euro in 2005 en tot 2008 in totaal 14,5 miljoen euro.


Wethouder Maarten Divendal, voorzitter van de stuurgroep Taken- en doelmatigheidsdiscussie zal op


woensdag 28 april 13.00 uur in


de B&W kamer van het stadhuis


een toelichting geven aan de pers op de status van deze rapporten en het verdere proces dat moet leiden tot een definitieve keuze van bezuinigingsvoorstellen in de Kadernota 2004


De rapporten worden ter plekke uitgedeeld. De teksten zijn vanaf woensdagochtend 28 april 8.00 uur ook te vinden op de Internetsite van de gemeente www.haarlem.nl (onder de knop Bestuur en Organisatie/ Takendiscussie)


sector Concernstaf
Marie-José van Lent, communicatieadviseur
023-5113131/06 46215480
mjlent@haarlem.nl

---- --