Gemeente Mook & Middelaar


Spacer

Ter Sprake week 18 2004

Gemeentelijke informatie
kerk

Brochure over Kunst en Cultuurroute/Agenda

Begin juli wordt in de gemeenten Bergen, Gennep en Mook en Middelaar huis aan huis een brochure verspreid met daarin heel veel wetenswaardigheden over wat er op het gebied van kunst en cultuur te beleven valt in een gedeelte van de regio Maasduinen in de kop van Noord Limburg. Het initiatief daartoe is genomen door de drie genoemde gemeenten.
De brochure moet er toe leiden dat meer bewoners en bezoekers van de regio gebruik gaan maken van de bestaande activiteiten op het gebied van kunst en cultuur. Bovendien moet de 'Kunst & Cultuur Route/Agenda' - zo luidt de naam van het onderliggende project - er toe leiden dat er in de nabije toekomst op het gebied van kunst en cultuur nog meer te beleven valt in het noordelijk gebied van de Maasduinen. Activiteiten die passen in de brochure kunnen nog worden aangemeld.
De brochure, die verschijnt in een oplage van 25.000 exemplaren, wordt gevuld met bijzondere culturele plaatsen, kunstzinnige initiatieven en activiteiten in de drie gemeenten. Bij de samenstelling van de brochure streven de drie gemeenten niet naar volledigheid, maar willen zij evenementen presenteren op het gebied van de beeldende kunst en podiumkunsten (muziek, toneel, theater en dans) met een regionale of bovenregionale uitstraling. Zowel(semi-) professionele voorstellingen en concerten, als professionele kunstenaars en galeries die (op bepaalde tijden) hun deur willen openzetten voor publiek, kunnen vermeld worden in de brochure. Ook kunst in de openbare ruimte en gebouwen met een bijzondere architectuur worden beschreven. Met de brochure als uitgangspunt, kunnen belangstellenden zelf hun route door onze regio uitstippelen. Voor de ontwikkeling en verspreiding van de brochure wordt samengewerkt met de regio-VVV Noord- en Midden-Limburg. De komende week zullen diverse personen en instanties in de drie gemeenten, die actief zijn op het gebied van kunst en cultuur, worden aangeschreven met het verzoek informatie te leveren voor de samenstelling van de brochure. Indien er organisaties of personen zijn die deze week geen brief ontvangen en toch iets te melden hebben dat van belang is voor de volledigheid van de brochure kunnen zij zich bij hun gemeente melden. Contactpersonen zijn: Frans van Kuppeveld van de gemeente Mook en Middelaar (tel. 024-6969119), Mark Rijniers van de gemeente Bergen (tel. 0485-348309) of Peter Toonen van de gemeente Gennep (tel. 0485-494287). Als de desbetreffende activiteit of het te nemen initiatief past in de brochure, is gratis promotie gegarandeerd. Nota bene, het gaat om zaken die spelen in de periode tussen 1 juli 2004 en 1 juli 2005.

Spreekuur voor grensarbeiders in Nederland en Duitsland Iedere maand worden afwisselend bij Euregio Rijn Waal aan de Emmericherstrasse 24 in Kleve en bij de Sociale Verzekeringsbank/Bureau voor Duitse Zaken aan het Takenhofplein 4 te Nijmegen informatiebijeenkomsten georganiseerd voor (ex)-grensarbeiders. GeĂŻnteresseerden kunnen terecht voor informatie over sociale verzekerings- en belastingzaken. Adviseurs van diverse uitvoeringsorganen zijn die dag aanwezig om u met uw vragen van dienst te zijn.

Zij kunnen u bijvoorbeeld informeren over de voorwaarden voor het recht op een Nederlandse of Duitse uitkering, ziektekosten of AWBZ, toepasselijke wetgeving, samenloop van Nederlandse en Duitse kinderbijslagrechten, hypotheekrente-aftrek, keuze van belastingplicht en overige belastingzaken.

Personen, die naar Duitsland of Nederland verhuizen kunnen zich hiervoor eveneens melden.

De volgende bijeenkomst vindt plaats in Kleve op 11 mei 2004.

Spreekuren in het gebied Nijmegen/Kleve in 2004 Euregio Rijn/Waal Sociale Verzekeringsbank/Bureau voor Duitse Zaken
Emmericher Strasse 24 Takenhofplein 4
D-47533 Kleve 6538 SZ Nijmegen
tel: 0049 282179300 tel: 024-3431900

dinsdag 11 mei, 09.30 tot 13.00 uur, Euregio Rijn Waal, Kleve dinsdag 8 juni,09.30 tot 13.00 uur,Sociale Verzekeringsbank Takenhofplein 4, Nijmegen dinsdag 14 september, 09.30 tot 13.00 uur,Euregio Rijn Waal, Kleve dinsdag 12 oktober, 09.30 tot 13.00 uur,Sociale Verzekeringsbank Takenhofplein 4, Nijmegen dinsdag 9 november,09.30 tot 13.00 uur,Euregio Rijn Waal, Kleve dinsdag 14 december,09.30 tot 13.00 uur,Sociale Verzekeringsbank Takenhofplein 4, Nijmegen

Verkiezingen Europees Parlement op 10 juni 2004 Stemmen in een voor minder-valide kiezers ingericht stembureau

De burgemeester maakt bekend, dat voor de verkiezing van het Europees Parlement op donderdag 10 juni 2004 onderstaande stemlokalen op zodanige wijze zullen zijn ingericht, dat voor minder-valide kiezers de mogelijkheid bestaat daar zelfstandig hun stem uit te brengen.


1. Gemeenschapshuis De Wieken, Esdoornlaan 5 Molenhoek
2. Kandinsky college, Singel 124 Molenhoek

3. Gemeenschapshuis Mook, Groesbeekseweg 3 Mook
4. Seniorenhof Ten Hove, De Hove, Mook

5. Gemeenschapshuis Middelaar, Dorpsstraat 41a Middelaar

STEMMEN BIJ VOLMACHT

De burgemeester van Mook en Middelaar maakt bekend dat het bij de aanstaande verkiezing van de leden van het Europees Parlement op donderdag 10 juni 2004 een kiezer is toegestaan bij volmacht te mogen stemmen. Daarbij gelden de volgende bepalingen.

A. Machtiging door schriftelijke aanvraag

1. Bij de Publieksbalie van de gemeente zijn kosteloos formulieren verkrijgbaar voor de verzoekschriften om bij volmacht te mogen stemmen.

2. Het verzoekschrift moet uiterlijk op de veertiende dag voor de verkiezing, door de kiezer worden ingediend bij de burgemeester van de gemeente, waar hij/zij op woensdag 28 april 2004 als kiezer is geregistreerd.

3. Het verzoek wordt niet ingewilligd wanneer het aan de verzoeker is toegestaan om in een stembureau naar keuze aan de stemming te mogen deelnemen.

4. Degene die zich bereid heeft verklaard als gemachtigde op te treden, moet op woensdag 28 april 2004 als kiezer zijn geregistreerd.

5. Bij inwilliging van het verzoek ontvangt de gemachtigde een volmachtbewijs. De volmachtstem dient tegelijk met de eigen stem te worden uitgebracht.

B. Machtiging door overdracht van de oproepingskaart


6. De kiezer kan ook, in plaats van een verzoekschrift in te dienen, na ontvangst van de oproepingskaart, tot en met de dag van de stemming, zelf een andere kiezer machtigen voor hem/haar te stemmen. Dit geschiedt door de oproepingskaart aan die kiezer over te dragen.

7. Een op deze wijze aangewezen gemachtigde moet op woensdag 28 april 2004 in hetzelfde stemdistrict als kiezer zijn geregistreerd die de volmacht geeft.

8. De aldus gemachtigde kan de volmachtstem uitsluitend tegelijk met zijn/haar eigen stem, in het stemdistrict waar hij/zij staat ingeschreven, uitbrengen.

Een kiezer mag niet meer dan 2 (twee) volmachten aannemen. Een volmachtgever is niet bevoegd de volmacht in te trekken of zelf aan de stemming deel te nemen.

STEMMEN IN EEN STEMBUREAU NAAR KEUZE

De burgemeester van Mook en Middelaar maakt bekend dat het bij de aanstaande verkiezing van de leden van het Europees Parlement op donderdag 10 juni 2004 een kiezer is toegestaan zijn/haar stem uit te brengen in een stembureau naar keuze.

Daarbij gelden de volgende bepalingen.

A. Schriftelijke aanvraag

1. Bij de Publieksbalie van de gemeente zijn kosteloos formulieren verkrijgbaar voor verzoekschriften om in een stembureau naar keuze aan de stemming te mogen deelnemen.

2. Het verzoekschrift, alsmede de oproepingskaart (indien reeds verstrekt), moeten uiterlijk op de veertiende dag voor de verkiezing, door de kiezer worden ingediend bij de burgemeester van de gemeente, waar hij/zij op woensdag 28 april 2004 als kiezer is geregistreerd.

3. Het verzoek wordt niet ingewilligd, wanneer het de verzoeker is toegestaan om bij volmacht aan de stemming te mogen deelnemen.
4. Bij inwilliging van het verzoek wordt de beslissing op de oproepingskaart gesteld, die daardoor wordt omgezet in een kiezerspas.

B. Mondelinge aanvraag

1. De kiezer dient hiertoe, na ontvangst van de oproepingskaart, doch uiterlijk op de vijfde dag voor de verkiezing de oproepingskaart over te leggen bij de Publieksbalie van zijn/haar woonplaats op woensdag 28 april 2004.
2. Bij inwilliging van het verzoek wordt de beslissing op de oproepingskaart gesteld, die daardoor wordt omgezet in een kiezerspas.
Nadere inlichtingen worden verstrekt door de Publieksbalie, 024-6969111.

Dodenherdenking

Het gemeentebestuur organiseert op dinsdag 4 mei a.s. de jaarlijkse dodenherdenking in Mook.

De herdenkingsplechtigheid begint om 19.00 uur met een dienst in de parochiekerk van Mook.

Na afloop van deze kerkdienst vertrekt om ca. 19.45 uur onder begeleiding van fanfare St. Caecilia en het Gilde St. Sebastianus uit Mook een stille tocht naar de Britse militaire begraafplaats aan de Groesbeekseweg.

Op deze begraafplaats worden kransen gelegd door de burgemeester en leerlingen van basisschool 'De Staay' uit Middelaar. Daarna bestaat voor de aanwezigen gelegenheid om bloemen te leggen.

Fanfare St. Caecilia uit Middelaar zal de herdenkingsplechtigheid muzikaal opluisteren en enkele hymnes ten gehore brengen.

De herdenkingsplechtigheid wordt om ca. 20.15 uur besloten.

Het college van Burgemeester en wethouders nodigt u uit voor deze herdenkingsplechtigheid, waarbij alle gevallenen, alle Mookse gevallenen in het bijzonder en de militairen die in of nabij de gemeente Mook en Middelaar het leven hebben gelaten en ter plaatse begraven zijn, zullen worden herdacht.

Vlag halfstok

Degenen die over een vlaggenstok, c.q. vlaggenmast, met vlag beschikken en met name de aanwonenden van de Groesbeekseweg tussen de Rijksweg en de Britse militaire begraafplaats, worden vriendelijk verzocht tijdens de nationale dodenherdenking op 4 mei a.s. de nationale driekleur halfstok te hangen.
Ter informatie: de vlag dient met zonsondergang (om 21.10 uur) te worden binnengehaald.

b& Weetjes

b&Weetjes
Het college van burgemeester en wethouders heeft op 20 april j.l. vergaderd. Onder andere is besloten

...dat naar aanleiding van de reacties op de omleidingsroute in Middelaar extra maatregelen uitgevoerd zullen worden. Bij de politie word aangedrongen op handhaving.

...dat de formele intrekking van de aanvraag voor een bouwvergunning voor een visrestaurant in Plasmolen voor kennisgeving word aangenomen.

...dat in uitbreidingsplan Lelieveld in Molenhoek geen kapvergunning verleend wordt voor houtopstand in dat deel, waarvoor nog geen bouwvergunning is afgegeven. Wel wordt vergunning verleend voor het kappen van de houtopstand in het bestemde gedeelte in fase 1 en voor de zware inlandse eik in de aan te leggen Franciscanessenstraat.

Gemeentehuis gesloten
In verband met Koninginnedag en Bevrijdingsdag zijn alle gemeentelijke diensten op vrijdag 30 april en woensdag 5 mei a.s.gesloten. Dit geldt ook voor de gemeentelijke werkplaats en de milieustraat.

Gemeentelijke informatie

Waarover praten wij
Raads- en commissievergaderingen vinden plaats in de raadzaal van het gemeentehuis. Belangstellenden zijn van harte welkom en hebben spreekrecht. Tijdens raadsvergaderingen kan het publiek reageren op de voorstellen, indien zij dit tenminste 48 uur eerder bij de griffier hebben gemeld. Bij raadsvergaderingen kan het publiek aan het begin van de vergadering reageren op voorstellen. Bij commissievergaderingen gebeurt dit tijdens de behandeling van het voorstel.

Commissie Samenleving
Dinsdag 27 april 2004, 19.30 uur


- Toelichting door de portefeuillehouder P&O en de gemeentesecretaris op de plannen voor de ambtelijke organisatie.
- Adviezenlijst d.d. 16 maart 2004.

- Notitie Inlichtingenplicht in het dualisme.
- Gemeentelijke kosten C2000.

Commissie Grondgebied
Woensdag 28 april 2004, 19.30 uur

- Notitie Hotel de Plasmolen

- Stand van zaken reconstructie

- Subsidieverordening milieu

- Vaststelling welstandsbeleid

Commissie Begroting en Rekening
Donderdag 29 april 2004, 19.30 uur

- Toelichting door de heer G. Sijben van D&T (de huisaccountant van de gemeente) op de Managementletter, de rolverdeling m.b.t. controle en toezicht in het duable bestel en de plaats van een auditcommittee in de opmaat naar de rekenkamer(functie).
- Adviezenlijst d.d. 18 maart 2004.

- Quick-scan provincie.

Raadsvergadering
Donderdag 27 mei 2004, 19.30 uur

Openbare bekendmakingen

Verleende bouwvergunningen
Bouwadres Omschrijving Verzonden Mook :
Pr. Beatrixstraat 7 veranderen gevels en 23 april 2004 Interieur

Rijksweg 91 uitbreiden woonhuis 23 april 2004

Molenhoek:
Kastanjelaan 15 dakkapel 23 april 2004

Joh. van Kleefstraat 19 uitbreiden woonhuis 23 april 2004

Middelaar:
Elzenstraat 14 bouw bedrijfsruimte 23 april 2004

Plasmolen:
Muldershofweg 5 overdekte buitenruimte 23 april 2004 bij het restaurant
betrekken
Inzageperiode: met ingang van verzenddatum

Reactiemogelijkheden:

- bezwaarschrift aan burgemeester en wethouders binnen zes weken na verzenddatum

- voorlopige voorziening bij Rechtbank Roermond, Postbus 950, 6040 AZ Roermond, na indiening van bezwaarschrift bij het gemeentebestuur.

Nadere informatie: afd. Grondgebied, VROM, tel. 024 - 69 69 147.

Aanvraag bouwvergunningen
Bouwadres Omschrijving

Molenhoek:
Paterserf 32 dakkapel
Chopinstraat 19 uitbreiden woonhuis

Nadere informatie: Afd. Grondgebied, VROM, tel. 024 - 69 69 147.

Raadsbesluiten
De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 8 april 2004 vastgesteld:

* De afvalstoffenverordening van de gemeente Mook en Middelaar.
* De wijziging van de Algemeen Plaatselijke Verordening : Hoofdstuk 4, afdeling 2A, alsmede de artikelen 4.4.1, 4.4.2, 4.4.3, 4.4.4, 4.4.7 en 4.7.1, eerste lid, onder e, komen te vervallen.
* De 9e serie wijziging Bouwverordening 1994 gemeente Mook en Middelaar.
Inwerkingtreding: 8 juni 2004, tenzij een inleidend verzoek tot het houden van een referendum is ingediend.
Inzageperiode: van 27 april t/m 7 juni 2004 liggen de collegebesluiten en de verordeningen bij de publieksbalie van het gemeentehuis ter inzage.
Reactiemogelijkheden: Het college van burgemeester en wethouders heeft op 17 februari 2004 besloten dat over deze verordeningen een referendum kan worden gehouden.
Gedurende zes dagen na deze publicatie (27 april t/m 2 mei 2004) kunnen belanghebbenden tegen deze referendumbesluiten beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Binnen drie weken na de datum van deze publicatie (van 27 april t/m 17 mei 2004) kan iedere kiesgerechtigde m.b.t. deze referendumbesluiten een verzoek tot het houden van een gemeentelijk referendum indienen. Het verzoek wordt in persoon ingediend aan de publieksbalie van het gemeentehuis.
Nadere informatie: Afdeling Grondgebied, bureau VROM, tel. 024-6969146 (Afvalstoffenverordening) en 024-6969147 (Bouwverordening).

Berichttype Ter sprake