Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 27 april 2004

* BEROVINGEN TAXICHAUFFEURS OPGELOST
ROTTERDAM - Met de aanhouding van twee Rotterdammers van 18 en 20 jaar oud heeft een team van de recherche van het district Rotterdam-West een aantal berovingen op taxichauffeurs opgelost. De 18-jarige verdachte werd vorige week al aangehouden en is inmiddels voorgeleid aan de officier van justitie en door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. De 20-jarige verdachte werd maandag 26 april aangehouden. Beiden hebben bekennende verklaringen afgelegd.
Eén van de zaken die zij bekenden was de beroving van een taxichauffeur op dinsdag 24 februari jl. in de vroege morgenuren in de Van Heusdestraat. Bij die beroving werd de 40-jarige taxichauffeur neergeschoten. Hij raakte niet levensbedreigend gewond.
Het rechercheteam zet het onderzoek voort. Mogelijk hebben beide verdachten nog meer berovingen op hun geweten.


* HENNEPKWEKERIJEN ONTMANTELD
ROTTERDAM/CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Politiepersoneel van het district De Noordhoek stelde maandagmiddag omstreeks vier uur, op grond van de Opiumwet, een onderzoek in een bedrijvenpand in de Zaagmolenstraat in. In het pand werd een hennepkwekerij aangetroffen. Zo'n 1562 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen en later vernietigd. Naar de eigenaar van de hennepkwekerij wordt een onderzoek ingesteld.
Politiepersoneel van het district Oost ontmantelde maandagmiddag omstreeks kwart voor vijf in een woning een hennepkwekerij. Er werden 1300 hennepplanten alsmede de voor de groei benodigde apparatuur in beslag genomen en later vernietigd. Personeel van Eneco constateerde dat de elektriciteit illegaal werd afgetapt en sloot de stroomvoorziening af. Een 48-jarige man uit Rotterdam werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. In een woning op de Sophiakade werden, naar aanleiding van een anonieme tip, zo'n 71 hennepplanten en vijf kilo gedroogde henneptoppen in beslag genomen. Twee mannen uit Rotterdam en Capelle aan den IJssel (61 en 37 jaar) en een 49-jarige vrouw uit Rotterdam werden aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.


* JONGETJE AANGEREDEN
BLEISWIJK - Maandagmorgen omstreeks elf uur raakte op de Edisonlaan een negenjarig jongetje uit Bleiswijk gewond, nadat hij werd aangereden door een auto bestuurd door een 33-jarige man uit Leiden. Het slachtoffertje, dat op een fiets reed, stak de weg over, maar zag hierbij de auto over het hoofd. Het jongetje, dat onder meer een hersenschudding opliep, werd door personeel van de Ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond (AZR-R) vervoerd naar het Lange Landziekenhuis.


* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Maandagochtend en -middag hield personeel van de Verkeerspolitie (bureau Verkeershandhaving) snelheidscontroles op de Maasboulevard, Vierhavenstraat en de Statenweg. Tussen half tien en half twaalf 's ochtends overschreden 26 van de 1283 bestuurders de maximumsnelheid van 50 km/uur op de Maasboulevard. De hoogst gemeten snelheid was 76 km/uur. Op de Vierhavenstraat lapten 38 van 2220 bestuurders de maximumsnelheid van 50 km/uur aan hun laars. Hoogst gemeten overtreding tussen half drie en kwart over vier 's middag bedroeg 94 km/uur.
Op de Statenweg reden gistermiddag, tussen drie uur en vijf uur, 57 van de 960 automobilisten te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km/uur in plaats van de toegestane '50'.

Middaguitgave maandag 26 april 2004

* BRAND IN KASSENCOMPLEX
BERGSCHENHOEK - Maandagmorgen omstreeks half tien ontstond brand in een kas op de Wildersekade. In de kas waren voor Roemenië ingezamelde goederen opgeslagen, zoals meubels en matrassen. In de kas was men bezig met slijpwerkzaamheden. Hierbij sloeg vermoedelijk een vonk over waardoor een matras vlam vatte. De brand breidde zich verder uit en zorgde voor een grote rookontwikkeling. De gewaarschuwde brandweer, die het alarm middelbrand maakte, bluste de uitslaande brand en gaf omstreeks tien uur het sein 'brand meester'. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.


* SNELHEIDSCONTROLE
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (afdeling Verkeershandhaving) hield maandagmorgen op de Maasboulevard een snelheidscontrole. Tussen half tien en half twaalf lapten 26 van de in totaal 1283 passerende automobilisten zich niet aan de 50-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/uur.


* VERKEERSCONTROLES
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum hield maandagmorgen en -middag in de Rochussenstraat en op de West-Kruiskade verkeerscontroles. Tussen negen en drie uur werden in totaal 72 processen-verbaal opgemaakt voor onder meer het voeren van mistlichten, gladde band, verlopen apk, het niet dragen van de autogordel, het negeren van een rood verkeerslicht en het niet kunnen tonen van een vereist document.

Ochtenduitgave maandag 26 april 2004