PRIORITY TELECOM LEVERT COMPLETE COMMUNICATIE-INFRASTRUCTUUR AAN ZIEKENHUIS ST JANSDAL

Amsterdam, 27 april 2004 - Priority Telecom N.V. (Euronext Amsterdam: PRIOR) maakt vandaag bekend dat het Ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk Priority Telecom opdracht heeft gegeven om een complete infrastructuur voor spraak, data en internettoegang te leveren. De opdracht omvat een geavanceerde ISDN-oplossing voor het spraakverkeer van het ziekenhuis, internettoegang, webhosting en de levering van een end-to-end door Priority Telecom beheerd Virtueel Privé Netwerk op basis van het Internet Protocol (IP VPN), waarmee externe locaties in de toekomst flexibel en veilig kunnen worden aangesloten op het ziekenhuisnetwerk. Het St Jansdal is een regionaal ziekenhuis met 341 bedden, gericht op de inwoners van de Noordwest-Veluwe en een gedeelte van Flevoland.

Als regionaal ziekenhuis zou het ziekenhuis een meer initiërende en stimulerende rol willen spelen bij de totstandkoming van een regionaal zorgnetwerk waarin onder meer huisartsen, ambulancediensten, thuiszorg, verpleeg- en verzorgingshuizen samenwerken om patiënten in de regio optimale zorg te verlenen. Het door Priority Telecom geleverde IP VPN ondersteunt een dergelijk zorgnetwerk, omdat het de betrokken partijen een veilige verbinding met het ziekenhuisnetwerk kan bieden om de samenwerking te faciliteren.

Voor zijn telefonieverkeer heeft het ziekenhuis gekozen voor de Corporate Voice ISDN-oplossing van Priority. De oplossing wordt geleverd met een noodvoorziening die er voor zorgt dat het ziekenhuis ook in geval van calamiteiten bereikbaar blijft. Mocht een verbinding of bedrijfstelefooncentrale uitvallen, dan worden gesprekken via een alternatieve routering alsnog bij het ziekenhuis afgeleverd.

"Het startpunt van de herziening van onze telefonievoorziening was tweeledig. Enerzijds ging het om het realiseren van bezuinigingen. Het ziekenhuis in het algemeen en het Facilitair Bedrijf in het bijzonder heeft een forse bezuinigingsdoelstelling voor 2004. Anderzijds, en dat is voor de toekomst wellicht nog veel belangrijker, is het van groot belang dat de nieuwste telecom- en ICT-technieken nieuwe werkwijzen mogelijk maken waardoor we met elkaar nog efficiënter kunnen werken. En dat met elkaar slaat behalve op het ziekenhuis zelf ook op de andere partijen in de zorg," aldus Dick van Buren, Manager Facilitair Bedrijf van het ziekenhuis. Een belangrijk gegeven bij de keuze voor Priority Telecom was dat de onderneming ook bij vrijwel alle andere ziekenhuizen in Gelderland naar tevredenheid communicatieoplossingen levert. Ze hebben wat dat betreft een goede reputatie in onze 'branche'."

Maarten Winkelman, Clusterhoofd ICMT, voegt toe: "Daarnaast hebben we de afgelopen maanden tijdens het selectieproces ook zelf gemerkt dat Priority Telecom een prettige partij is om mee te werken. Ze hebben veel aandacht voor de klant en komen met goede adviezen om de communicatie zo efficiënt mogelijk in te richten, waardoor wij verwachten flink op operationele kosten te kunnen besparen. Het leveren van de nieuwe communicatie-infrastructuur is niet een eindpunt maar juist een begin om nieuwe mogelijkheden verder uit te werken en te ontwikkelen. Van Priority Telecom hebben we de toezegging dat ze de modernste technieken als voorloper in de markt tegen de laagste prijs zullen aanbieden. Een inspanningsverplichting waar wij uitstekend mee uit de voeten kunnen."

"Moderne communicatieoplossingen kunnen een belangrijke rol spelen bij het verbeteren van de kwaliteit en efficiency van zorg," zegt Peter Veenman, Chief Commercial Officer van Priority Telecom. "St Jansdal heeft daar een heel duidelijke visie op en wij zijn er trots op dat de instelling Priority Telecom heeft gekozen om die visie tot werkelijkheid te maken. Onze diensten kennen dan ook een zeer scherp kostenplaatje, gekoppeld aan een hoge mate van flexibiliteit, beschikbaarheid en beveiliging. Die combinatie maakt ons tot een uitstekende partner voor organisaties in de gezondheidszorg."

Over Priority Telecom N.V.

Priority Telecom, gevestigd in Amsterdam, is een aanbieder van telecommunicatiediensten voor de zakelijke markt die zich voornamelijk concentreert op de belangrijkste stedelijke markten in Nederland, Oostenrijk en Noorwegen. PriorityTelecom levert high-speed internettoegang, private datanetwerken, op maat gemaakte netwerkdiensten en spraakdiensten aan meer dan 7.700 zakelijke klanten. Priority Telecom richt zich met name op middelgrote en grote zakelijke klanten en stedelijke en nationale telecommunicatieaanbieders en maakt hierbij optimaal gebruik van haar fijnmazige stedelijke glasvezelnetwerk en haar ervaren lokale verkoopteams. Priority Telecom is genoteerd aan Euronext Amsterdam met het symbool "PRIOR". Nieuws en informatie is te vinden op www.prioritytelecom.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Ziekenhuis St Jansdal, Maarten Winkelman, Clusterhoofd Informatie Communicatie en Medische Technologie 0341-463596, md.winkelman@stjansdal.nl

Priority Telecom, Ronald Schapendonk, Manager Communication, 020-77 82 554, rschapendonk@prioritytelecom.com

---- --