Politie Twente

Persberichten Politie Twente 27 april 2004

Transformator omver gereden
Aantal huishoudens tijdelijk zonder stroom. Transformator met 3000 volt omver gereden Haaksbergen
Een 20 jr. Haaksbergenaar reed maandagmiddag 26 april om ongeveer 15.15 uur als bestuurder van een bestelbus over de Kolenbranderweg in Haaksbergen. Hij verklaarde dat hij uitweek voor een overstekende kat en daarbij tegen een transformatorhuisje reed. Dit huisje werd omver gereden waardoor de stroom bij een aantal omwonenden uitviel. Dit is door medewerkers van Essent direct tijdelijk gerepareerd door een noodaggregaat te plaatsen. De medewerkers van Essent verklaarden dat de bestuurder geluk had gehad omdat op de omvergereden transformator een stroom van 3000 volt had gestaan. De 20 jr. bestuurder kwam er met wat schaafwonden vanaf. Zijn voertuig werd afgesleept. (bps: 04-051614)

Fietsendief aangehouden
Op aanwijzen getuige fietsendief aangehouden Haaksbergen
Werd maandagmiddag 26 april om ongeveer 17.30 uur door een 49 jr. getuige uit Haaksbergen gemeld dat hij had gezien dat bij het busstation aan de Zeedijk in Haaksbergen een fiets was gestolen. Signalement van de dader werd doorgegeven hetgeen resulteerde in de aanhouding van een 21 jr., tijdelijk inwoner van Rekken, op de Oldenkotsedijk in Haaksbergen. Aan het bureau bekende hij de fiets te hebben ontvreemd waarop hij werd heengezonden en werd overgedragen aan het zorgkader van de instelling waar hij tijdelijk verblijft. Proces-verbaal wordt opgemaakt. Van wie de fiets is die werd gestolen is nog onduidelijk. Aangifte is nog niet gedaan. (bps: 04-051667)

Aanhouding na bedreiging en mishandeling Man bedreigd ex met mes en schopt haar Enschede
Maandagmorgen 26 april om ongeveer 10.20 uur worden moeilijkheden gemeld op de Rembrandtlaan in Enschede. Gemeld werd dat er een vrouw op straat zou liggen, omringd door een aantal personen. Groep werd door de politiemensen aangetroffen met inderdaad een vrouw zittend op straat. Zij, een 30 jr. Enschedese, vertelde dat ze door haar ex was mishandeld en bedreigd. Hij had haar met een mes bedreigd en had haar geschopt en geslagen, waarbij ze over de grond was gesleept. Haar ex, een 21 jr. Enschedeer, was nog ter plaatse en werd aangehouden. De vrouw deed aangifte en proces verbaal tegen de 21 jr. wordt opgemaakt. Hij zal zich op 26 mei a.s. bij de justitie moeten verantwoorden. (bps: 04-051322)

Twee 16 jr. jongens aangehouden Twee jongens aangehouden die politiemensen beledigen en belemmeren hun werk te doen Enschede
Maandagavond 26 april om ongeveer 20.00 uur wilden politiemensen op de Halsterhoek in Enschede een scooterbestuurder controleren, die daar zonder helm op zijn hoofd rond reed. Bij het zien van de politiemensen ging hij er vandoor en reed een gang in waar de politiemensen, die op dat moment met de auto waren, niet in konden. Bij de ingang van deze gang werd een andere scooter aangetroffen die van een jongen bleek te zijn die deel uit maakte van een groep jongeren van ongeveer 10 personen die daar stonden. De scooter voldeed niet aan de eisen en de eigenaar werd gewaarschuwd om er niet mee te gaan rijden. Deze eigenaar was zeer meewerkend, maar twee andere jongens uit de groep, jongens van 16 jaar, vonden het nodig de politiemensen te beledigen en in de uitoefening van hun werk te belemmeren. Beiden werden hiervoor aangehouden, maar niet nadat het nodig was om bij een van de twee de pepperspray te gebruiken omdat hij probeerde een van de politiemensen vast te pakken en in de bosjes te duwen. Aan het bureau is van beiden een verklaring opgenomen en proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-051716)

Jan Camphuis: 053-4555588