Utrecht stad, 10.45 uur

Utrecht 27-04-2004 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad

Straatrover aangehouden

UTRECHT De politie heeft met behulp van een aantal personen een man aangehouden omdat hij verdacht werd van een straatroof.

Omstreeks 21.40 uur kreeg de politie een melding dat een 39-jarige vrouw uit Utrecht zojuist was beroofd door een onbekende man. De verdachte zou zijn weggelopen in de richting van het Singel , Hieronymusplantsoen. Ter plaatse trof de politie een groep getuigen aan die inmiddels een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats vasthielden. De man werd door de politie voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan het Radboudkwartier heeft de politie een man aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Door personeel van de winkel was gezien dat een onbekende man kleding had weggenomen zonder deze eerst af te rekenen. De beveiliging zette de achtervolging in en kon de 42-jarige verdachte uit Vianen aanhouden. De verdachte pleegde verzet en probeerde bij de beveiligers weg te komen. De inmiddels gearriveerde agenten konden de man geboeid overbrengen naar het bureau.

Tasjesroof

UTRECHT Maandagavond werd een 55-jarige vrouw uit Soest op de Oud-Wulvenlaan beroofd van haar tas.

De vrouw wilde het parkeerterrein van Nieuw Plettenburg oprijden om daar haar auto te parkeren, toen een man opeens naast haar auto stond en de ruit van de bijrijderszijde insloeg. Hij pakte de tas van de vrouw en rende weg.

Naar aanleiding van het signalement kon de politie de verdachte, een 19-jarige man uit Utrecht, later op de avond aanhouden. De verdachte is ingesloten.